Х Цифровий Форум: ефективна консолідація галузі

Партнером міжнародного форуму «Цифрове мовлення в Україні», присвяченого переходу на цифрове телебачення, який традиційно організовує Незалежна асоціація телерадіомовників, стане Національна рада з питань телебачення та радіомовлення.

Цього року Цифровий форум відбудеться вдесяте, пройде він 7 вересня у Києві, в готелі Radisson Blu (Ярославів Вал, 22).

Зі слів Олександра Ільяшенка, члена Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, серед тем, що розглядатимуть на Форумі, актуальними для регулятора є ті, що розглядатимуться під час панельної дискусії «Законодавчий ключ від цифрової реформи», оскільки чинний закон «Про телебачення і радіомовлення», розроблений 2006 року, за словами представника регулятора, безумовно, не враховує реалії розвитку галузі телерадіомовлення і телекомунікацій, що, зокрема, не дозволяє здійснити повноцінний перехід наземного телевізійного мовлення до нових стандартів.
 
Важливими питанням, у розгляді та дискусії якого візьмуть представники Нацради, будуть результати обговорення питання щодо перспектив впровадження цифрового радіомовлення в Україні. «Чинним законодавством на Національну раду покладено повноваження щодо розробки Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору – документу, яким визначаються тенденції розвитку галузі телерадіомовлення. Тому думка індустрії, яка є учасником розробки Плану розвитку, щодо майбутніх напрямків розвитку галузі є важливою для регулятора», – запевнив пан Ільяшенко.
 
В цілому, співпраця регулятора та найбільшої асоціації телерадіомовників у рамках Цифрового Форуму, має на меті прискорення процесу прийняття Верховною Радою України законопроекту «Про аудіовізуальні послуги», у розробці якого обидві сторони беруть активну участь. А також робота над завершенням переходу країни від аналогового до цифрового стандарту мовлення, що можливо лише за консолідації зусиль медіа галузі та регулятора.
 
Теми X Цифрового Форуму:
Підводні камені цифрової реформи: 2016-2017. 
Мейнстрім чи маргіналія: чи потрібне Україні цифрове телебачення? 
Законодавчий ключ від цифрової реформи. 
Реформа для людей? Хто може і хоче дивитись цифрове телебачення. 
Нова цифрова реформа для України. Перспективи впровадження цифрового радіо. 
 
 Умови участі у Цифровому форумі для 1 особи:
· 710 гривень (при реєстрації до 01.09.2017);
· 895 гривень (при реєстрації після 01.09.2017).
 
Участь для членів НАМ, регіональних, місцевих мовників, представників Нацради, держустанов та ГО - безкоштовна.
 
Реєстрація за посиланням  - https://goo.gl/forms/WI6zDjrzCyeGPhQj2.
 
Усі новини Форуму, фото та відео шукайте на сторінці у facebook – https://www.facebook.com/dtvforum/.
 
Цифровий форум відбудеться 7 вересня 2017 року у Києві, у готелі Radisson Blu (Ярославів Вал, 22).
 
Десятий міжнародний форум «Цифрове мовлення в Україні» організовує Незалежна асоціація телерадіомовників у партнерстві з Національною радою з питань телебачення та радіомовлення. Захід відбудеться у межах Українського медійного проекту «У-Медіа», що здійснює Інтерньюз Нетворк за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), а також за підтримки Шведського агентства з міжнародного розвитку (SIDA).
 
 Інформаційні партнери: Детектор медіа, Громадське радіо, Sostav.ua, ГУРТ, МедіаБізнес, Mediasat,  журнал «Журналіст України», НСЖУ. Телевізійний партнер – телеканал ZIK.
 
За матеріалами прес-реліза