345 українських шкіл вже зареєструвалися у ПДН Проекту «Енергоефективні школи: нова генерація». А ваша?

Проект «Енергоефективні школи: нова генерація» (далі – Проект) вперше в Україні запускає безкоштовну онлайн-програму дистанційного навчання (ПДН) за двома освітніми курсами, схваленими Міністерством освіти і науки: курсом за вибором «Основи енергопостачання та енергозбереження» для учнів 6-8 класів та факультативним курсом «Абетка з основ житлово-комунального управління» для учнів 9-11 класів. 

Проект упроваджує Всеукраїнська благодійна організація «Інститут місцевого розвитку» за фінансової підтримки енергетичної компанії ДТЕК.

Мета Проекту полягає у вихованні свідомих і обізнаних споживачів, які розуміють технічні та фінансові проблеми виконавців житлово-комунальних послуг  та своїми діями підтримують їх: економно споживають енергетичні й інші ресурси та своєчасно за них сплачують; у формуванні відповідальних власників своєї квартири та будинку, лідерів енергоефективності, активних та мотивованих знавців житлово-комунального управління.  

Інноваційний Проект «Енергоефективні школи: нова генерація», завдяки ПДН забезпечує необмежене покриття через дистанційний формат навчання, тому ми запрошуємо приєднатися школи будь-якого міста, селища або села, аби в учнів був доступ до Інтернету.

Цілодобовий абсолютно безкоштовний доступ до ПДН уможливлює навчання у будь-який зручний для користувачів час.
ПДН містить актуальні інформаційні матеріали, які систематично оновлюватимуться відповідно до змін у законодавстві, державній політиці тощо. Їх можна використовувати під час інтегрованих уроків із фізики, економіки, географії тощо.

ПДН пропонує різні форми навчальних занять (презентації та відеопрезентації, кейсові завдання, тестування тощо), в т.ч. авторську онлайн-гру «Розумний будинок», яка не має аналогів в Україні.

Під час навчання учні та їхні родини матимуть можливість брати участь у низці цікавих творчих конкурсів та отримувати енергоефективні подарунки тощо.

На 20.11.17 р. до участі у Проекті долучилися  345 ЗНЗ із 150 населених пунктів  24 областей України та м. Києва.
Серед лідерів – Донецька, Дніпропетровська, Сумська, Полтавська, Запорізька та Кіровоградська області (рис. 1).

Рис. 1. Кількість зареєстрованих у ПДН шкіл в областях-лідерах

Міста з найбільшою абсолютною кількістю зареєстрованих шкіл: Кривій Ріг (Дніпропетровська область), Суми, Львів, Добропілля (Донецька область), рис. 2.

Рис. 2. Кількість зареєстрованих у ПДН шкіл у містах-лідерах (абсолютний показник)

Міста з найбільшою відносною кількістю зареєстрованих шкіл (у відсотках до загальної кількості шкіл):  Горішні Плавні (Полтавська область), Первомайський (Харківська область), , Добропілля (Донецька область), Світловодськ (Кіровоградська область), Мирноград та Покровськ (Донецька область), рис. 3.

Рис. 3. Кількість зареєстрованих у ПДН шкіл у містах-лідерах (відносний показник)

Така активність свідчить про високий рівень зацікавленості керівництва міст і підрозділів освіти, адміністрацій та педагогічних колективів загальноосвітніх навчальних закладів у підтримці державної політики підвищення енергоефективності та реформування житлово-комунального господарства.

Добір пілотних шкіл продовжується!

Формуйте разом із нами запит на енергоефективність «знизу»!

Форма реєстрації доступна на сайті Проекту: energyschool.org.ua.