Atlantic Group, що закладав основи комунікаційного ринку України, відзначає 25-річчя

У 2017-му році один з найбільших комунікаційних холдингів України Atlantic Group відзначає 25-річчя. AGL закладав основи рекламного ринку України. Перші рекламні ролики, перші міжнародні мережеві агентства, перші промо-акції, перші інтегровані комунікаційні рішення, перші інтернет-кампанії та багато іншого були створені в Україні агентствами, які входять до холдингу AGL.

Холдинг Atlantic Group розпочав свою діяльність у 1992-му році, в перші роки незалежності України. Саме тоді була заснована компанія Perekhid Media, що дала старт комерційному телебаченню в Україні: на третьому національному каналі «УТ-3» з'являється зарубіжний контент — серіал «Санта-Барбара» та новини CNN – з рекламними блоками. В 1994-му році холдинг відкриває рекламне агентство повного циклу – PROVID, яке пізніше буде першим представляти в Україні міжнародну рекламну мережу. В 1995-му році починає роботу креативне агентство Visage. Через два роки Visage братиме участь у масштабному запуску мережі McDonald's по всій Україні. В 1996-му році свою діяльність починає медіа-агентство, яке сьогодні є одним з лідерів ринку медіа-сервісів в Україні — OMD Media Direction. Перші інтернет-проекти були реалізовані в 1999-му році агентством Mediacom (зараз Tribal WW Kyiv). Серед інших компаній холдингу – Scholz & Friends, Talan, Clever Force, Pleon Talan, Talan Events, DDB Group, MadMedia, New Mix, GROU, Ebola, Liquid7, Perekhid Outdoor, Sunny7, Feelgood, Мамина карта та корпоративний університет для співробітників Talentari.

Агентства, які входять до складу Atlantic Group, за 25 років реалізували тисячі кампаній і співпрацювали практично з кожним відомим в Україні брендом. Роботи агентств холдингу отримали сотні нагород на українських та міжнародних фестивалях. За версією ВРК, OMD Media Direction є «Найефективнішим медіа-агентством України» ось уже 5 років поспіль, Talan Group зберігає за собою звання «Найефективнішого агентства маркетингових сервісів» протягом останніх трьох років, а група AGAMA communications є лідером з ефективності за результатами Effie Awards Ukraine з 2014-го року.

Ендрю Бейн, Президент холдингу Atlantic Group: «Світ та наша індустрія продовжують змінюватися з неймовірною швидкістю. У AGL зараз відбуваються масштабні трансформації, результатом яких будуть нові рішення, нові сервіси та нова структура. І, звичайно ж, сьогодні ми залишаємось відданими тим самим принципам, що і 25 років тому — професіоналізм, розвиток, прозорість, чесність, забезпечення зростання бізнесу наших клієнтів. Я вдячний нашій команді з більш ніж 500 професіоналів за їх працю та за те, що ми разом продовжуємо розвивати ринок маркетингових комунікацій України.

За 25 років у холдингу або з холдингом працювали практично всі учасники рекламного ринку України. Я хочу подякувати кожному з них за той внесок, який вони зробили в розвиток нашої компанії та індустрії в цілому; за те, що ми разом створювали ринок, оволодівали новими дисциплінами, будували бренди клієнтів і допомагали зростанню економіки України».

До складу Atlantic Group входить 19 агентств з різними експертизами в сфері маркетингових комунікацій та медіа. Детальніше про компанію: www.agl-media.com