Шевченко для тебе

Медіапроект на бульварі Тараса Шевченка у Києві

Національний музей Тараса Шевченка та оператор зовнішньої реклами «РТМ-Україна» презентують спільний проект, який змінює формат сприйняття Тараса Шевченка.
 
Від Бессарабської площі до площі Перемоги — 2 кілометри арт-галереї просто неба, 32 рекламні сіті-лайти з обох боків бульварної частини, на яких — фоторепродукції картин Тараса Шевченка та цитати з його творів.
 
Такий Шевченко відрізняється від звичного, якого ми усі пам’ятаємо з уроків літератури у школі, бібліотек, музеїв, мовчазних пам’ятників. Актуалізований за допомогою зовнішньої реклами, він стає ближчим та зрозумілішим для сучасної людини.
 
Генеральний директор Національного музею Тараса Шевченка Дмитро Стус зазначив: «Проект «Шевченко для тебе» спрямований на популяризацію постаті Тараса Шевченка, суголосний стратегії розвитку нашого музею. Це відома практика в Європі й в усьому світі: музеї та арт-галереї використовують потенціал мультимедіа та реклами, щоби зробити скарби своїх залів і сховищ ближчими до людей».
 
Не даремно проект здійснюється саме на цьому київському бульварі. Адже тут розташований Національний музей Тараса Шевченка, де можна побачити оригінали робіт, представлених у рамках проекту, і почути їхні історії. Ці історії незабаром також з’являться на сторінках Музею у соціальних мережах.