Ведучий "Руйнівників міфів" Джеймі Гайнеман обере найкращий інженерний стартап 22 квітня у Дніпрі

Американський інженер та відомий «руйнівник міфів» Джеймі Гайнеман вперше відвідає Україну. Гайнеман долучиться до журі конкурсу інженерних стартапів Vernadsky Challenge.
 
Vernadsky Challengeпроводиться з 2015 року. Конкурс, названий на честь видатного українського вченого Володимира Вернадського,  дає можливість талановитим інженерам та винахідникам презентувати свої розробки та позмагатися за грант у 2 мільйони гривень. За 3 роки існування Vernadsky Challenge у конкурсі взяли участь 576 проектів, а стартапи-переможці сумарно отримали 3 мільйони гривень у якості грантового фінансування. Географія учасників не обмежена Україною. Щонайменше 10% проектів представляють інші країни світу, у тому числі Сполучені Штати, Ізраїль, Білорусь, Вірменію, Азербайджан, Казахстан, Індію та інші.
 
2017 року аплікаційні заявки на Vernadsky Challenge подали 230 проектів. 10 кращих команд за версією експертного комітету конкурсу, до якого входять 45 науковців-представників провідних університетів України та 20 керівників компаній-членів Асоціації “Ноосфера”, візьмуть участь у фіналі конкурсу. Фіналісти презентуватимуть свої проекти перед журі на чолі з фундаторами конкурсу – засновником Noosphere Ventures Максом Поляковим та директором Google Україна Дмитром Шоломко.
 
Разом з іншими членами журі, серед яких співзасновник Асоціації “Ноосфера” та голова організаційного комітету Vernadsky Challenge Михайло Рябоконь, керівник Національного центру управління та випробування космічних засобів Володимир Присяжний, співзасновник конструкторського бюро ARTKB Алекс Нестеренко, керівник напрямку “Інновації та Підприємництво” Американської ради з міжнародної освіти Едріан Ерлінгер, науковець-фізик і популярний блогер Антон Сененко, Джеймі Гайнеман оцінюватиме інжинірингову інноваційність проектів та їхній комерційний потенціал. Величезний інженерний досвід Джеймі, отриманий за роки праці у сфері спецефектів та 15 сезонів тестування міфів дозволить дати професійну експертизу кожному з проектів та обрати гідного переможця.
 
З нагоди фіналу Vernadsky Challenge 21 квітня об 11:00 відбудеться прес-конференція у конференс-холі Інтерфакс-Україна у Київі за адресою: вул. Рейтарська, 8/5а. У прес-конференції візьмуть участь: Джеймі Гайнеману і Михайло Рябоконь. Пряма трансляція буде доступна на офіційному Youtube каналі Інтерфакс-Україна.
 
Фінал конкурсу відбудеться 22 квітня у Дніпрі у Національному центрі аерокосмічної освіти молоді ім. Макарова за адресою: пр. Гагаріна, 26. У програмі заходу передбачена Q&A сесія з експертами конкурсу та автограф сесія з Джеймі Гайнеманом. Початок о 10:00. Вхід вільний за попередньою реєстрацією на сайті:http://vernadskychallenge.com/

Попередня акредитація журналістів на фінал обов'язкова. Отримати акредитацію можна написавши запит у довільній формі на адресу pr@vernadskychallenge.com