50 років в світі, 15 років в Україні – Effie Awards 2020 оголошує про старт прийому конкурсних робіт

Національна премія Effie Awards Ukraine, найпрестижніша міжнародна нагорода в галузі рекламно-маркетингових комунікацій, відкриває прийом конкурсних робіт сезону 2020. Цього року на учасників чекають нові категорії, в тому числі Positive Changes, та нові формати – онлайн суддівство та offline Effie Awards Show з live трансляцією online.
 
Міжнародна премія Effie Awards заснована в Нью-Йорку в 1968 році. І вже понад 50 років для рекламодавців та агентств перемога в конкурсі є глобальним символом успіху в індустрії, так званим «золотим стандартом» маркетингової спроможності, свідоцтвом вищої кваліфікації маркетингових та рекламних спеціалістів. Сьогодні Effie відзначає ефективність у всьому світі – понад 50 програм на глобальному, регіональному та національному рівнях. З 2005 року програма Effie Awards проводиться в Україні.
 
Цього року у конкурсній програмі Effie Awards Ukraine запроваджено ряд нововведень. Список категорій конкурсу, як продуктових та сервісних, так і спеціалізованих, був розширений і були додані: Рекламні кампанії в період COVID-19 в Україні, Direct to Consumer, Influencer Marketing, Marketing Disruptors, Marketing Innovation Solutions, Topical Marketing (Current Events), Sustained Success (аналог категорії довгострокових кампаній) та категорії Positive Change, які нагороджують проекти за ефективність суспільно-значущих комунікацій.
 
Звертаємо увагу учасників, що в цьому році існує три різні текстові форми заявок:
1) для всіх продуктових/сервісних категорій та спеціальних категорій,
2) для категорій Positive Change – Environmental,
3) для категорії Sustained Success.
Всі бланки заявок можна завантажити на сайті Effie в розділі «Заявки та додатки».
 
Effie Awards Ukraine продовжує пропонувати учасникам Effie Insight Guide, що представляє собою звіт, у якому збирається як загального плану рекомендації щодо заповнення заявки, оцінки роботи, так і фідбек від членів журі, які оцінювали кейс. Окрім попереднього замовлення звіту, у учасників буде можливість замовити документ після Церемонії нагородження.
 
Щодо дедлайнів Effie Awards 2020, цьогоріч конкурс має три терміни прийому конкурсних заявок, і з кожним дедлайном ціни підвищуються.
I DEADLINE – 1 вересня
II DEADLINE – 1 жовтня
FINAL DEADLINE – 23 жовтня 2020
 
Для нових учасників діють знижки і цього разу знижки надаються не лише агентству, яке жодного разу не було учасником конкурсної програми Effie Awards Ukraine, але й агентству, яке не брало участь у конкурсі останні три роки та клієнту, який самостійно подає заявку і його рекламні кампанії жодного разу не були представлені в конкурсній програмі.
 
Суддівство відбудеться в три тури і вперше пройде в онлайн форматі. Традиційно команди журі Effie будуть складатись із провідних маркетинг-спеціалістів, що працюють у компаніях рекламодавців, топ-менеджерів комунікаційних агентств, медіа експертів, дослідників та консультантів. Прийом рекомендацій щодо включення до членів журі буде анонсований найближчим часом.
 
В грудні традиційні Церемонія нагородження переможців Effie Awards та конференція Best Marketing Practices відбудуться у абсолютно новому форматі Effie Show, яке об’єднає не тільки презентацію кращих маркетингових кейсів та вручення бажаних статуеток наживо, але й трансляцію всіх цих подій у прямому ефірі.
 
По результатам Effie Awards Ukraine складаються національні рейтинги ефективності комунікаційних та медіа агентств, рекламно-комунікаційних холдингів, рекламодавців та брендів України. Також всі результати української програми включаються до міжнародного рейтингу ефективності Effie Index рекламодавців, агентств та брендів.
 
Інформацію про зміни та оновлення в оформленні конкурсних заявок можна дізнатись на сайті премії effie.org.ua. З будь-яких питань щодо конкурсної програми звертайтесь до оргкомітету: festival@vrk.org.ua (Катерина), project@vrk.org.ua (Ольга).