Best Marketing Teams 2019

Всеукраїнська рекламна коаліція разом із дослідницькою компанією Factum Group назвала імена кращих маркетинг-команд України 2019 року.

Вже сьомий раз, починаючи з 2013 року, рейтинги маркетингових команд Вest Marketing Teams проводяться за загальними правилами, але роздільно в різних номінаціях, які відповідають продуктовим категоріям конкурсу Effie Awards Ukraine.
 
Спеціалісти Factum Group проаналізували всі вихідні дані та склали на їх базі рейтинг. У кожній із індустрій виявлені лідери, чиї імена були оголошені на Церемонії нагородження переможців премії Effie Awards Ukraine 2019.
 
При складенні рейтингу в 2019 році, окрім власне нагород Effie Awards Ukraine, враховувались результати креативного сезону за останній рік, нагороди, які отримали кампанії в конкурсі Best Marketing Innovations, медійні бюджетні показники (WGRP в ТV та GRP для інтернету), кількість іміджевих і промокампаній, доля маркетингового бюджету, яка була виділена на рекламно-комунікаційну активність, тощо. Деталі у таблиці:
 
КРИТЕрії ОЦіНКИ Використання ДАНих вага КРИТЕРію
WGRP ДАНі ІТК 14%
GRP INTERNET ADVERTTRACK FACTUM 6%
кількість іМіДЖЕВиХ КАМПАНіЙ Опитування 10%
кількість ПРОМОКАМПАНіЙ опитування 10%
EFFIE AWARDS: НАГороди 2019 ВРК 20%
КРЕАТИВ: НАГороди 2018/2019 ВРК 15%
BEST MARKETING INNOVATIONS: НАГороди 2019 ВРК 15%
ДОЛЯ МАРКЕТИНГ-БЮДЖЕТу, що виділяється НА РЕКЛАМНО-КОМУНіКАЦійну аКТИВНіСТЬ опитування 10%
 
У підсумковий залік рейтингу Best Marketing Teams включені тільки ті номінації, в яких маркетингові команди-переможці, набрали не менше 50% балів, причому мали як нагороди за ефективність і креативність, так і медійні бюджети. Крім переможців, до рейтингу включено маркетингові команди, які набрали не менше 30 відсотків балів рейтингу.
 
Із результами Best Marketing Teams 2019, а також із методикою розрахунку ви можете ознайомитись за посиланням.