Ukrainian Cluster Week 2021: Створення сприятливих умов для ведення бізнесу в українській автомобільній промисловості

Український кластерний тиждень (Ukrainian Cluster Week) – це конференція промислових та високотехнологічних кластерів країн Східного партнерства, Східної Європи та України, метою якої є встановлення міцних партнерських відносин між кластерами та членами кластерів. Цього року захід проходив у онлайн форматі 26-28 квітня. Програма включала презентації більше 20 провідних експертів з 10 країн світу, панельні дискусії та B2B зустрічі партнерів.
Головними темами дискусій були «Кластерна політика в країнах ЄС та Східного Партнерства», «Цифровізація промислових МСП» та «Розвиток промислових екосистем».

У конференції взяли участь промислові та високотехнологічні кластери, представники держав та інші policy makers на національному та регіональному рівнях, організації підтримки і розвитку бізнесу, інноваційні агенції, наукові та освітні установи. Приємно усвідомлювати, що незважаючи на кризу коронавірусу, в Україні активно створюються нові кластери, серед яких і«Український кластер автобудування та мобільності», який представляла менеджер організації Ольга Трофимова.

«Український кластер автобудування та мобільності» - це платформа, яка об’єднує виробників, постачальників, сервісні компанії, навчальні заклади, науково-дослідні інститути, асоціації та державні установи.

Кластер створений провідними виробниками комплектуючих для автомобільної промисловості. «Український кластер автобудування та мобільності» входить до Європейської мережі автомобільних кластерів, яка об’єднує найважливіші кластерні ініціативи в європейських країнах. Наразі в мережу входять більше 1500 компаній-партнерів та науково-дослідних інститутів, а це більше 35000 експертів автомобільної промисловості.

«Український кластер автобудування та мобільності» ставить перед собою 4 основні стратегічні цілі:
  • Створення сприятливих умов для ведення бізнесу в українській автомобільній промисловості
  • Сприяння локалізації виробництва в Україні
  • Підтримка Індустрії 4.0 та діджиталізація
  • Для підтримки R&D, галузевих інновацій та нових бізнес-моделей

«Місія кластера - бути надійним партнером для європейських автомобільних брендів, створити позитивний імідж автомобільної галузі. Ми прагнемо розвивати нашу промисловість та бути почутим на європейському рівні»,  - коментує менеджер «Український кластер автобудування та мобільності» Ольга Трофимова.