Київстар покаже українцям ще одне Євробачення?


1 вересня 2007 року на Співочому Полі у Києві відбудеться грандіозне інтернаціональне шоу «Спілкування заради майбутнього». Воно стане кульмінацією однойменного проекту, який створений Київстаром на честь 10 річчя компанії.

Шалена рекламна кампанія обіцяє українцям грандіозне видовище, на Співочому полі зростає 40-метрова сцена, за лаштунками майбутнє видовище порівнюється з Євробаченням 2005. Але чи справді буде все так яскраво?

За словами Василя Вовкуна, режисера та творчого керівника проекту, в основі мистецького  перфомансу лежить ідея, що “Спілкування та взаєморозуміння творять майбутнє”. Для того, щоб втілити цю ідею, до проекту були залучені Національний симфонічний оркестр України, Хор національної Опери України та Національна академічна капела «Думка». Їх завдання – озвучити «Карміну Бурану» - кантату, створену німецьким композитором Калом Орфом у 1936 році.

Візуалізація ідеї покладена на спеціальні ефекти. Як стверджує Сабіна Михайлова, продюсер події, першого вересня Київ побачить всі останні розробки світового шоу бізнесу, серед яких французькі фонтани (стіна з води 15х20м - це екран для проекцій) та пальники «Дракони» з 8-метровими снопами вогню. Вперше на одній сцені будуть використані одночасно піротехніка, фонтани, система дощу та проекційні технології. А декорації будуть змінені вісім разів протягом години сценічного дійства.

Кульмінацією шоу стане фантастичний «Гімн майбутньому», який буде виконано у фіналі дійства. Це видовище буде супроводжуватись парковими феєрверками, що під час виконання переростуть у масштабний салют, - близько 600 зарядів забарвлять київське нічне небо.

Загалом, шоу «Спілкування заради майбутнього» претендує стати не тільки наймасштабнішим в концертній історії України, а й одним з найбільш інтернаціональних. Серед країн-учасниць перфомансу «Спілкування заради майбутнього», окрім самої України, є Росія (постановка сценічних спецефектів та частина акторського складу), Чехія (тенор Празької опери Микола Некрасов), Англія (піротехніка), Франція та Німеччина (права на постановку Карміни Бурани).

Театралізована сценічна містерія «Спілкування заради майбутнього» буде транслюватися у прямому ефірі телеканалу «1+1» по всій території України. Таким чином, завдяки десяткам телекамер, що слідкуватимуть за подією, насолодитися рідкісним видовищем зможуть глядачі в кожному куточку країни та світу через супутникові канали.

Стати ж живим свідком надзвичайного шоу та побачити на власні очі постановку «Спілкування заради майбутнього» від компанії «Київстар» можна буде, завітавши на Співоче поле 1 вересня, о 21.00.