30 квітня - 3 травня 2007 р. у м. Вашингтоні пройшли консультації представників США з Делегацією України

Основним питанням переговорів стало обговорення чергової редакції проекту Звіту Робочої групи з розгляду заявки України про вступ до СОТ.


На сьогодні основною передумовою завершення багатосторонніх переговорів зі вступу України до СОТ є формування оновленої редакції проекту Звіту Робочої групи з розгляду заявки України про вступ до СОТ та формування в цьому документі зобов’язань України.


Під час переговорів було оговорено частини проекту Звіту Робочої групи, що стосуються валютної система та системи платежів; державної власності і приватизації; політики ціноутворення; політики, що впливає на торгівлю товарами: платежі та збори за надання послуг; кількісні обмеження імпорту, у тому числі заборони та квоти; митна оцінка; правила походження товарів; технічні бар‘єри в торгівлі; санітарні та фітосанітарні заходи; торговельні аспекти прав інтелектуальної власності.
Під час консультацій було узгоджено суттєву частину проекту Звіту Робочої групи.


Серед зобов‘язань, що потребують подальшого затвердження під час проведення Робочої групи, зокрема, зобов‘язання у сфері: цінової політики, технічних бар‘єрів у торгівлі,  санітарних та фітосанітарних заходів,  антидемпінгових, компенсаційних та захисних заходів, інтелектуальна власність.


 Крім того, було досягнуто домовленості про проведення переговорів щодо рівня державної підтримки сільського господарства.

 

Источник: www.me.gov.ua