Початок переговорів між Україною та Сінгапуром щодо Угоди про вільну торгівлю

7-8 травня 2007 р. в Сінгапурі відбулися консультації щодо визначення рамки Угоди про вільну торгівлю.

Українська делегація на чолі із  заступником Міністра економіки України Валерієм Пятницьким розпочала переговори стосовно укладення двосторонньої Угоди про вільну торгівлю між Україною та Сінгапуром.
 Угода має сприяти зростанню обсягів двосторонньої торгівлі та інвестицій, а також забезпечить підвищення довіри з боку інвесторів та бізнесменів. Ключові елементи Угоди включатимуть статті стосовно лібералізації торгівлі товарами та послугами, інвестиційного режиму, спрощення митних процедур, сприяння конкуренції, доступу до державних закупівель, співробітництва у сфері захисту інтелектуальної власності, санітарних та фітосанітарних заходів, технічних бар'єрів торгівлі та інші загальні положення. Угода також сприятиме формуванню міцних підвалин співробітництва в інших галузях, що становлять взаємний інтерес.
 Україна - держава, що швидко розвивається, багата на природні ресурси, зокрема, метали. У 2006 р. темпи зростання її економіки становили понад 7 %. У минулому році Україна стала 55-м найбільшим торгівельним партнером Сінгапуру, обсяги торгівлі між двома країнами становили понад 508 млн. дол. США (774 млн. сінг. дол.). У період з 2002 по 2006 рр. обсяги двосторонньої торгівлі більше ніж подвоїлися. Україна та Сінгапур у вересні 2006 р. та у січні 2007 р., відповідно, підписали Угоду про сприяння та взаємний захист інвестицій та Угоду про уникнення подвійного оподаткування.

 

Источник: www.me.gov.ua