BBDO та WWF назвали новий вид ракоподібних Eurythenes Plasticus. Вгадайте, що знайшли всередині

BBDO Düsseldorf у співпраці з німецьким відділенням WWF та дослідниками з Ньюкаслського університету, запустили всесвітню кампанію, щоб привернути увагу до зростаючого забруднення Світового океану пластиковими відходами. Допоміг в цьому нещодавно відкритий глибоководний вид ракоподібних.
 
На дні Маріанської западини на глибині близько 7 кілометрів знайшли новий вид рачка. У його шлунку було знайдено мікроволокно пластику, що складається з поліетилентерефталату, який використовують у виробництві пляшок та іншої PET тари. Нову тварину назвали на честь того, що її забруднює: пластик.
 
https://player.vimeo.com/video/463123470
 
WWF внесли назву для цього виду Eurythenes Plasticus в офіційний таксономічний запис нашої планети. Це результат півторарічної співпраці BBDO Düsseldorf, WWF та британських дослідників на чолі з Доктором Аланом Джеймсоном.
 
«Plasticus – це надзвичайна ідея, яка яскраво демонструє можливості спільної міждисциплінарної роботи науковців та комунікаційників,» каже Енді Уайет, Виконавчий креативний директор BBDO Dusseldorf.
 
Більше про проєкт
https://bbdo.de/en/work/5f734aa9dc7a94902915a883