Більше чверті представників покоління Z стежать за інфлюенсерами

Огляд показників відстежування сторінок брендів та інфлюенсерів за поколіннями.

- У середньому, третина покоління Z, міленіалів та покоління X слідкують за брендами, продукцію яких вони купують або у яких вони зацікавлені, з найбільшим показником у міленіалів – 36%.

- Покоління Z слідкує за брендами майже так само, як і за інфлюенсерами (33% проти 28%).

- Підписники інфлюенсерів можуть мати різноманітні інтереси, від подорожей до диких тварин і природи.
 

 
За даними опитування користувачів Інтернету у 47 країнах, проведеного компанією GWI, яка займається дослідженням цільової аудиторії, покоління Z слідкує за інфлюенсерами в соціальних мережах майже так само, як і за брендами.

Близько третини покоління Z, міленіалів та покоління X слідкують за брендами, продукцію яких вони купують / збираються купити, з найбільшим показником у міленіалів – 36%. Відсоток буде нижчим, якщо розглядати відстежування інфлюенсерів, де найвищий показник спостерігається серед покоління Z (28%).

Якщо порівняти відстежування брендів та інфлюенсерів, то виявляється, що покоління Z слідкує за брендами майже так само, як і за інфлюенсерами, з різницею між ними всього в п’ять відсоткових пунктів. Така різниця є майже утричі більшою для інших вікових груп, від 12 до 15 відсоткових пунктів.

Це свідчить про те, що інфлюенсери – це важливий канал, який бренди можуть використовувати, щоб привабити молодшу аудиторію. Малий і середній бізнес можуть теж отримати вигоду, зокрема включивши до своєї стратегії маркетинг через лідерів думок, оскільки додаткове дослідження WARC підкреслює, що покоління Z та міленіали більш відкриті до нових і невеликих брендів.

У звіті GWI також йдеться про те, що підписники інфлюенсерів мають різноманітні інтереси, від подорожей та охорони здоров’я до диких тварин і природи. Бренд Timberland успішно використав інтерес до природи та проблем довкілля, для того щоб зацікавити молодих споживачів.

Хоча брендам варто бути обережними, оскільки окреме застосування маркетингу через лідерів думок не завжди приносить результати. Замість цього, рекламу в інфлюенсерів варто застосовувати одночасно з іншими зусиллями для розвитку бренду, для того щоб дійсно впливати на прийняття рішень про покупку. Справа у тому, що споживчі часто довіряють людям, які представляють бренд, більше ніж самому бренду. У той же час, покоління Z не дуже позитивно реагує на зірок-інфлюенсерів, віддаючи перевагу відомим експертам та мікро-блогерам, які створюють сирий, не фільтрований контент,  а тому викликають справжню довіру до бренду.

Такі бренди, як виробник меблів MADE і британський універмаг John Lewis & Partners, успішно застосовують унікальні риси покоління Z, використовуючи своїх клієнтів та співробітників у ролі інфлюенсерів.

Переклад статті підготувало бюро перекладів та локалізації Workogram.


sostav.ua