Група компаній Новартіс в Україні виділила 7,5 мільйонів гривень на боротьбу з коронавірусом

Група компаній Новартіс в Україні (ТОВ «Сандоз Україна» та Представництво компанії «Новартіс Фарма Сервісез АГ») виділила 7,5 мільйонів гривень на допомогу Україні у боротьбі з коронавірусом. У співробітництві з благодійним фондом «Пацієнти України» група компаній Новартіс в Україні закупила багатофункціональні монітори пацієнта для відділень інтенсивної терапії та реанімації, а також засоби індивідуального захисту для медиків в опорних лікарнях України. Це лікарні, де медики рятують життя пацієнтів, що захворіли на COVID-19.
 
«Як відповідальний бізнес, ми підтримуємо зусилля світової спільноти та нашої держави, що спрямовані на протидію поширенню коронавірусу, – говорить Андрій Самойлович, Генеральний директор ТОВ «Сандоз Україна» та Президент групи компаній Новартіс в Україні. – Так, ми надаємо інформаційну підтримку лікарям з метою обміну передовим досвідом у протидії пандемії COVID-19. Ми розуміємо невідкладні потреби галузі охорони здоров’я України, і тому спрямовуємо понад 7 мільйонів гривень на закупівлю високоякісного обладнання для лікарень та засобів індивідуального захисту для медиків».
 
Благодійний фонд «Пацієнти України» координував закупівлю та поставку обладнання та засобів захисту в опорні лікарні України.
 
Першим кроком стала закупівля та спрямування до опорних лікарень України надважливого медичного обладнання – моніторів пацієнта. Монітори пацієнта використовуються для моніторингу і контролю основних життєвих параметрів дорослих пацієнтів та дітей, таких як: пульс, тиск, серцебиття, насиченість киснем та вуглекислим газом, частота дихання тощо, і дають лікарю змогу бачити, як працюють всі органи і системи пацієнта, як організм реагує на лікування. Монітори пацієнта забезпечують індивідуальний контроль результативності лікування і дають змогу швидко налаштовувати апарати ШВЛ в залежності від стану пацієнта, що знижує летальність при COVID-19. Було придбано 95 багатофункціональних моніторів пацієнта, які розподілені між 28 опорними лікарнями у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Луганській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Тернопільскій, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях України та місті Києві.
 
«Ми вдячні групі компаній Новартіс в Україні за небайдужість та підтримку лікарів в такий непростий час. Завдяки закупівлі 95 моніторів для апаратів ШВЛ медики зможуть врятувати життя пацієнтів, що хворіють на COVID-19. Це важлива допомога медичним працівникам для боротьби з коронавірусом», – говорить виконавча директорка благодійного фонду «Пацієнти України» Інна Іваненко.
 
Найближчим часом група компаній Новартіс в Україні передасть в опорні лікарні засоби індивідуального захисту для медиків. За даними Центру громадського здоров’я, станом на 1 червня 2020 року в Україні кожен п’ятий інфікований коронавірусом — медик. Тому наш пріоритет — захист українських медиків, які опинились на передовій боротьби з COVID-19 і щоденно ризикують власним життям. Медичні працівники отримають маски/респіратори, а також захисні костюми.
 
На глобальному рівні група компаній Новартіс виділила 20 мільйонів доларів та реалізує низку заходів в різних країнах світу з метою протидії COVID-19. Детальніше про дії компанії, спрямовані на боротьбу з COVID-19, можна прочитати за посиланням – www.novartis.com/coronavirus