Гуманітарний штаб VARUS: звіт про допомогу

У перший же день військових дій VARUS переказав 2,5 млн грн фонду “Повернись живим” на допомогу армії.
Також нами було прийняте рішення про створення гуманітарного штабу VARUS. Його мета є продовольча підтримка всіх, хто потребує допомоги під час війни.
 
Напрямки роботи гуманітарного штабу:
продуктова допомога ЗСУ, силам територіальної оборони;
  • надання продуктів мешканцям міст, що знаходяться в облозі та передача продуктів харчування звільненим українським містам та селам;
  • гуманітарна допомога біженцям;
  • забезпечення продуктами харчування і водою мешканців Києва, що переховувались від обстрілів в метрополітені Києва;
  • допомога кормом притулкам для тварин;
  • передача продуктів та засобів гігієни лікарням;
  • співдопомога із клієнтами VARUS;
  • допомога ЗСУ від імпортних виробників за ініціативи VARUS;
  • допомога самотнім літнім людям.
 
Всього оброблено запитів на суму більше 10 млн грн!
 
По напрямкам було надано такі обсяги допомоги.
.
Загальна допомога ЗСУ, Теробороні, військовим шпиталям — 4 574 399  млн грн.
 
Це прямі грошові перекази, купівля захисного спорядження - бронежилетів та касок, передача продуктів харчування, засобів гігієни, питної води, напоїв.
Допомогу отримали окремі підрозділи ЗСУ, військовий шпиталь міста Дніпра, підрозділи тероборони Києва, Дніпра, Покровська, Луганської області, міста Бучі, військомат Дніпропетровської області, поліція Дніпра, військові адміністрації Дніпра та Херсонської області.
9200 кг продуктів надано на потреби ЗСУ, ТрО.
500 кг продуктів надано шпиталям.
1500 кг надано на потреби поліції та ДСНС.
 
Продуктова допомога містам, що перебували в облозі — 799 159 грн
Заблокованим та звільненим містам передано найцінніша допомога — продукти харчування. Протягом облоги Києва ми на постійній основі забезпечували продуктами та водою киян, що переховувались від обстрілів в метро.
Передали допомогу мешканцям Харкова, Херсонщини. Звільненій Бучі передали 500 кг хлібу, крупи та інші продукти харчування. Допомогли їжею мешканцям Ірпеня та Тростянця.
 
Допомога біженцям — 17 000 грн
Дбаємо про вимушених переселенців співгромадян — надали продукти шелтеру Андрія Пінчука для біженців під Дніпром, допомогли нагодувати співробітників корпорації “Біосфера”, що евакуювалися з Харкова.
 
Допомога безпритульним тваринам — 70 000 грн
Не забуваємо і про безпритульних тварин. Разом з нашим партнером — постачальником корму Mars Incorporated передали 400 кг для підопічних із  шести притулків товариства захисту тварин “Вірність” в Дніпрі, в яких мешкають 250 котиків.
 
Допомога лікарням — 199 638 грн
Забезпечити роботу лікарів та лікарень вкрай важливо під час війни. Тому на прохання колективу “Охмадиту” передали їм засоби гігієни. Також допомогли засобами гігієни перинатальному центру в Харкові. Надали продукти харчування та засоби гігієни лікарям реанімаційного відділення міста Броварів.
 
Допомога літнім людям — 23 000 грн
Передали фонду “Життєлюб” продукти для підопічних фонду — самотніх дідусів та
бабусь на суму 23 000 грн.
 
Співдопомога з клієнтами VARUS - 424 339 грн
Також до допомоги від VARUS можуть долучатися наші клієнти.
Бонуси за покупки можна перераховувати на допомогу армії в мобільному додатку, чат-ботах у Viber та Telegram. Наші клієнти списали, а VARUS переказав 204 589 тис грн.
 
За сприяння Мінсоцполітики запустили проект «Це вам від щирого серця». Так ми залучили до спільної допомоги наших клієнтів. На сайті https://go.varus.ua/dobro/ кожен охочий може їх «підвісити». Для цього треба обрати набір продуктів, який хочете подарувати, та місто доставки. Після цього VARUS його збирає та відвантажує, а міські служби соціального захисту доставляють набір тим, кому потрібна допомога. Вартість наборів – 250 та 500 грн на вибір клієнта. Вже передано 1367 кг продуктових наборів підопічним територіальних центрів Дніпра.