“Хелпер” навчить журналістів писати правильно на тему першої допомоги

Благодійний проект “Хелпер”, який ставить за мету навчання дітей та молоді по всій країні принципам надання домедичної допомоги, запрошує працівників медіа приєднатися до масштабної ініціативи. Фахова команда “Хелпера” набирає групу журналістів, блогерів, кореспондентів, яких навчатиме, як писати на цю складну і вкрай важливу тему.
 
Статистика свідчить, що кожного року від зовнішніх чинників гине близько 40 000 людей, третина з них – діти. У 40% випадків смертельних випадків можливо уникнути, вчасно надавши постраждалим першу домедичну допомогу. Саме тому команда проекту «Хелпер» прагне запровадити системне навчання практичних навичок з першої домедичної допомоги в рамках програми української середньої школи.
 
На жаль, тільки за останній місяць в українських школах сталися нещасні випадки під час навчального процесу або на території закладу, деякі з них виявилися смертельними. Професіоналізм працівників медіа в тому, аби доступно, оперативно і використовуючи правильну термінологію, створити інформаційний матеріал на тему першої домедичної допомоги.
 
Тримати руку на пульсі для журналістів - професійна риса. Тим не менш, практика показує брак якісних описів надзвичайних подій з причин невпевненості у коректності написаних термінів, медичних процесів, тощо. Тим паче, що останні мають деякі зміни за державними протоколами. Через це читацькі, слухацькі, глядацькі аудиторії не отримують повної картини щодо важливих новин.
 
Враховуючи значущість проекту “Хелпер”, головним завданням якого є сприяння обізнаності дітей та молоді у наданні домедичної допомоги при побутовому травматизмі, нещасних випадках та інших надзвичайних ситуаціях, ми впевнені у важливості співробітництва зі ЗМІ як із четвертою владою у суспільстві.
 
Саме тому благодійний проект прагне взяти на себе освітницьку функцію, яка б забезпечила впевненість у правильності та якості матеріалів українських журналістів, тим самим піклуючись про рівень освіченості та інформаційної обізнаності громадськості. Адже так важливо знати, не лише “що, де коли?”, але і “як саме? за допомогою яких медичних інструментів? як правильно називається процес? яка грамотна назва причини певного випадку?”
 
Практика проекту “Хелпер” підтверджує: просвітництво дітей та сімей вже врятувало багато життів! На сьогодні ми навчили більше 300 дітей. Створюючи на високому рівні новини на тему надання домедичної допомоги, тим самим ви підтримуєте нас у впровадженні освітньо-просвітницького проекту задля безпеки здоров`я та життя дітей.
 
Ми співпрацюємо лише з експертами з багаторічним досвідом, які сертифіковані за європейськими стандартами. Тренінги для журналістів на тему домедичної допомоги буде проводити директор Мальтійської служби допомоги міста Києва, В’ячеслав Черненко, та його команда.
 
Освітньо-інформаційна кампанія, яку проводить проект “Хелпер”, підтримує Мальтійська служба допомоги міста Києва, Всеукраїнська рада реанімації, Червоний Хрест України.