Я даю, ти даєш, ми даємо

Майже половина українців оцінює корупцію як найсерйознішу проблему у країні. Нюанс у тому, що за останній рік чверть тих самих українців давали хабарі. Кожен зі своїх причин, і майже усі – не особливо це афішуючи, бо воно якось соромно трошечки і принизливо.

Тобто, власноруч тримали найсерйознішу проблему на її почесному рівні.  

З такої побутової корупції і треба починати комунікаційну боротьбу. Саме на ній і сфокусувалась нова спільна кампанія TransparencyInternationalUkraine та агентства PROVID.
 
Але ж ми знаємо, що люди не особливо люблять звертати увагу на соціальну рекламу, а надто ту, що піднімає неприємні теми, які багато хто може співвіднести із собою або ж власною життєвою ситуацією.

А ще ми знаємо, що на провокацію або епатаж звертають увагу усі – бо тут вже можна виправдано образитись на інших. От ми й вирішили запитати з бордів, екранів та радіо, чому люди дають хабарі, на прикладі трьох героїв, які неохоче визнають – таки дають. Кожен зі своїх причин, звичайно.

Тільки слово “хабарі” ми винесли за дужки. І одразу меседж став двозначним, із провокативним натяком на підсвідомо і так зрозумілий факт, що давати хабарі… Як би так сказати, трошечки соромно і принизливо. 
 





 
https://soundcloud.com/user-269928756/transperency_international_wom
https://soundcloud.com/user-269928756/transperency_international_man
 
 
Credits
 
Transparency International Ukraine
Communications Department Head – Olga Tymchenko

PROVID Agency
Associated Creative Director — Vlad Galyapa
Project Manager — Elena Zayats
 
Shoot Group Production
Director – Nikolay Globak
Dop – Maksim Shkrid
Producer – Tatiana Rudenko
Editor – Dmitriy Smirnyy
Casting Raketa Casting
Stylist – Ivan Drachenko
Production Designer – Aleksandra V'yushinskaya