Компанія AB InBev Efes Україна привідкрила завісу виробництва безалкогольного пива

До Міжнародного дня пива, який відзначається 6 серпня, компанія AB InBev Efes Україна провела престур для представників медіа на Харківську броварню. Під час екскурсії на броварню, журналістам поетапно продемонстрували процес пивоваріння.

Харківська броварня AB InBev Efes Україна почала роботу в 1989 році. Для приготування пива на броварні використовують високотехнологічне обладнання, яке дозволяє відстежувати процес пивоваріння в онлайн-режимі з системи управління. Зазвичай рецептура пива складається з: води, хмелю та зернових культур — світлого або карамельного солоду, ячменя, рису і кукурудзи у різних комбінаціях. Аби підкреслити смак і зробити його виразним, з гірчинкою або більш легким, використовуються різні види хмелю та солоду.
 
Під час екскурсії представники медіа змогли познайомитися з процесом виробництва пива. Воно починається з обробки солоду. Його подрібнюють і змішують з гарячою водою, щоб отримати так званий затор. Ця суміш витримується у варильних котлах декілька годин, потім фільтрується і кип'ятиться. На цьому етапі додається хміль, а далі кип'ятіння змінюється охолодженням. Після цього отримане охолоджене сусло піддають процесу бродіння для отримання готового пива.
Також компанія продемонструвала процес деалкоголізації, який полягає в тому, що відбувається видалення спирту зі збродженого пива шляхом випаровування під вакуумом (так звана вакуумна дистиляція). Таким чином виробляється Чернігівське 0.0, безалкогольна Stella Artois, BUD Zero, Чернігівське Біле 0 Alco нефільтроване.
 
Крім того, журналісти познайомилися з наукою про пиво – зітологією. Вона вивчає особливості пива, його історію, способи приготування та поєднання даного напою з різноманітною їжею. Під час дегустації представники медіа змогли оцінити як смакують креветки до Corona Extra, Bud зі стейками, Чернігівське Біле 0 Alco з різними видами сирів та, особливо, Leffe Brune із шоколадним брауні.
 
На Харківській броварні AB InBev Efes Україна варять всім відомі національні марки пива «Чернігівське» та «Рогань», бельгійський лагер Stella Artois  і знаменитий BUD. У 2019 році тут почали виробляти напої нових брендів — пиво «Білий Ведмідь», а також квас «Село і люди». У 2020 році до портфелю продукції додався сидр «Де Сад».