Міжрегіональні команди − чим ще здивує інноваційний Проект ДТЕК "Енергоефективні школи: нова генерація"?

Цього року факультативний курс "Абетка з основ житлово-комунального управління" та онлайн-гру "Розумний будинок" старшокласники з м. Бурштина (Івано-Франківська область) та Зеленодольська (Дніпропетровська область) опановують за особливим форматом.
 
Створено три міжрегіональні класи, в кожному з яких навчаються по 8 учнів з обох міст. В одному класі об'єднали учнів Бурштинської школи №2 та Зеленодольської школи №2, другий клас складається з учнів Зеленодольської школи №1 та Бурштинської школи №3, у третьому класі разом навчаються старшокласники Бурштинської гімназії та ліцею "АРЛІ" м. Зеленодольська.
 
Запорукою успіху такої цікавої новації є налагодження партнерських відносин між вчителями та формування ефективних учнівських команд міжрегіональних класів.
 
Саме з цією метою 2 березня 2018 р. у столичному ігровому центрі ExitGames.ua спеціалісти Інституту місцевого розвитку провели тренінг зі створення команди для 48 старшокласників і 6 вчителів Бурштина та Зеленодольська.
 
Захід відкрила менеджер зі сталого розвитку ДТЕК/ЕНЕРГО Аліна Зуйковська, яка розповіла про цілі, завдання й очікувані результати Проекту ДТЕК "Енергоефективні школи: нова генерація", провела з учасниками вправу "Знайомство" та окреслила основну мету тренінгу: "Сьогодні у нас з вами дуже цікавий захід. Ми розпочали нову ініціативу – міжрегіональні класи. Новий формат навчання дозволить вам ближче познайомитися з вашими однолітками з іншого регіону, дізнатися про їхні думки та погляди і поділитися своїми творчими ідеями та задумами, відкрити нові горизонти для активного особистісного розвитку. Ми впевнені, що створення команд міжрегіональних класів сприятиме формуванню у вас більшої самостійності, відповідальності, творчості під час засвоєння курсу. Ми сподіваємося також на те, що у процесі навчання, який розпочався сьогодні, ви станете справжніми друзями".
 
У ході знайомства учні активно спілкувалися, працюючи у групах, та презентували свої очікування від участі у Проекті та тренінгу. Створення команд продовжилося під час таємничих квестів та цікавих розвиваючих ігор. А найбільш складний квест, хоча і викликав певні труднощі, все ж таки підкорився дорослим учасникам тренінгу – команді вчителів.
 
Цікаву вправу "20 слів", що демонструє переваги роботи в команді, провів з учасниками керівник Проекту ДТЕК "Енергоефективні школи: нова генерація", виконавчий директор ВБО "Інститут місцевого розвитку" к.е.н., доцент Руслан Тормосов. Після успішного виконання вправи він зауважив: "Наш Проект - перший і унікальний для України, а навчання за новим форматом – це ще одна його родзинка. Буде змагання між трьома класами в дуже цікавій грі. Результати і успіх кожного класу залежатимуть від ефективності командної роботи. Завдання ускладняється тим, що одна частина класу має локацію в Бурштині, а інша - в Зеленодольську. Але ви всі в рівних умовах, однаковій ситуації, тому хто зможе краще налагодити командну роботу, той і переможе в нашому конкурсі. Все залежить від кожного з вас".
 
І дітям, і вчителям, тренінг дуже сподобався. По його завершенні вони підходили до організаторів і щиро дякували за можливість побувати у Києві, пройти незвичайне та корисне навчання і створити дієві команди міжрегіональних класів, в яких цікаво вчитися, змагатися, дружити.
 
Нагадаємо, що під час навчання учні пізнають основи житлово-комунальної та фінансової грамоти: хто управляє їхнім будинком; якими є права та обов'язки учасників житлово-комунальних відносин; за що і скільки сплачує родина у багатоквартирному будинку; звідки беруться вода, газ, тепло та світло в їхніх оселях, куди зникає сміття тощо. І головне – вони усвідомлюють, що потрібно робити, щоб менше сплачувати за послуги та жити у комфорті. У грі "Розумний будинок" учні старшокласники стають власниками квартир та співвласниками багатоквартирного будинку – свого класу, в якому створюється ОСББ.
 
Ініціатором та організатором Проекту є Інститут місцевого розвитку. Проект реалізується в рамках Програми соціального партнерства компанії ДТЕК.
 
Пост Facebook:
 
Міжрегіональні команди − чим ще здивує інноваційний Проект ДТЕК "Енергоефективні школи: нова генерація"?
 
Факультативний курс "Абетка з основ житлово-комунального управління" та онлайн-гру "Розумний будинок" старшокласники з м. Бурштина (Івано-Франківська область) та Зеленодольська (Дніпропетровська область) опановують за особливим форматом. Запорукою успіху такої цікавої новації є налагодження партнерських відносин між вчителями та формування ефективних учнівських команд міжрегіональних класів.
 
Саме з цією метою 2 березня 2018 р. у столичному ігровому центрі ExitGames.uat спеціалісти Інститут місцевого розвитку провели тренінг зі створення команди для 48 старшокласників і 6 вчителів Бурштина та Зеленодольська.
 
#Проект #ІМР #ДТЕК #тренінг #навчання #Абетка #Розумнийбудинок#захід #ПрограмаСоціальногоПартнерства

http://ees.energyschool.org.ua/news/214

https://www.facebook.com/EnEfSchools/posts/1562546590524516