Обмежене зростання реклами, орієнтованої на контент, у 2021 році

Огляд змін у бюджеті реклами, орієнтованої на контент, у 2020-2021 роках.
  • Лише одна п’ята (18%) рекламодавців стверджують, що в цьому році збільшиться частка їхнього бюджету на рекламу / передачу даних на основі контенту, у той час як третина (31%) зазначає, що вона зменшиться.
  • Між агенціями, власниками медіа і консультаційними фірмами існує значна невизначеність.
  • 36% повідомили, що вони невпевнені або уже відклали прийняття рішення про бюджет, орієнтований на контент.


Контентна реклама залишається одним з багатьох каналів, у яких відбулося зниження бюджету у 2020 році, хоча цього року, ймовірно, в усіх сферах показники будуть доволі обмеженими. Такими виявилися результати опитування рекламодавців, агенцій, власників медіа та консультантів з міжнародної комунікації, проведеного  World Media Group.
Лише одна п’ята (18%) рекламодавців стверджують, що в цьому році збільшиться частка їхнього бюджету на рекламу / передачу даних на основі контенту, у той час як третина (31%) зазначає, що вона зменшиться.

Ймовірно, це є наслідком більш жорсткого обмеження бюджету рекламодавців, зокрема 40% від загальної кількості опитуваних зазначили, що загальний бюджет теж знизився цього року.

Агенції, власники медіа та консультанти повідомляють про більше зростання бюджету цього року, при цьому частка реклами, орієнтованої на контент, в загальному бюджеті збільшиться на 30%.

Проте все ж існує значна невизначеність у плані на 2021 рік – 36% зазначають, що вони мають сумніви або відклали прийняття рішення.

За даними  World Media Group, власний канал бренду та платні соціальні медіа – це дві платформи, куди більшість рекламодавців будуть інвестувати, щоб підсилити сторітелінг для бренду у 2021 році. Для агенцій, власників медіа та консультантів найбільш поширеними є перевірені цифрові медіа-канали.

Крім того, спостерігається відхід від традиційних каналів для підсилення сторітелінгу для бренду – перевірені друковані та телевізійні канали стали менш популярними, ніж власний канал бренду, перевірені цифрові медіа та платні соціальні мережі.

В останній Доповіді WARC про стратегію контенту зазначено, що контент може створювати емоційний зв’язок з аудиторією і бути потужним засобом для зміни споживацької поведінки. Це може мати ще більше значення, якщо враховувати розвиток соціальних продажів та експерименти з контентом з можливістю покупки від таких брендів, як ASOS, Kate Spade і Zalora.

Для успіху брендам важливо розуміти місце контенту в культурі. У нагоді також стане поєднання цієї особливості із чітким сторітелінгом та потенційно з партнерською взаємодією бренду.

Переклад статті підготувало бюро перекладів та локалізації Workogram.


sostav.ua