Philips в цифрах: зростання доходів, нові бізнеси та вища оцінка за індексом Dow Jones

RoyalPhilips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) опублікувала річний звіт за результатами діяльності 2017 року. Чистий прибуток компанії склав 1,9 млрд євро, протягом року було завершено 10 придбань, а відповідальне, стале ведення бізнесу було відзначене в рейтингу DowJonesSustainabilityIndex3 рік поспіль.

Фінансові результати

У 2017 році продажі компанії зросли до 17,8 млрд євро. Номінальне збільшення сягнуло 2%, що відобразилося на номінальному зростанні на 3% у напрямках Personal Health і Diagnosis & Treatment, а також стабільним рівнем продажів у напрямках Connected Care & Health Informatics.

Чистий прибуток склав 1,9 млрд євро та збільшився на 379 млн євро порівняно з 2016 роком, що зумовлено покращенням операційної діяльності, зниженням чистих фінансових витрат, тощо. Чистий кумулятивний потік коштів сягнув 1.2 млрд євро, що на 756 млн більше, аніж у 2016 році. Вартість бренду на ринку зросла з 11,3 до 11,5 млрд доларів США, завдяки чому Philips зайняв 41 місце в глобальному рейтингу найцінніших брендів світу.

Станом на 31 грудня 2017 року частка компанії у Philips Lighting скоротилась до 29,01% від акціонерного капіталу підрозділу, в результаті чого Philips перестане його контролювати та ще більше сфокусується на технологіях у сфері охорони здоров’я.  

Загальна вартість активів компанії в 2017 році сягнула 10,2 млн євро.

Придбання бізнесу

Сукупний об’єм акціонерного капіталу компанії збільшився на 11 млн простих акцій і зараз складає близько 941 млн. Протягом 2017 року Philips здійснив 10 придбань бізнесів, що інтегрувалися до міжнародної мережі компаній Philips та їх операційної діяльності. Сума чистого сукупного відтоку готівки на придбання склав 2,333 млн євро.

Найбільш помітним придбанням у 2017 році є корпорація Spectranetics — світовий лідер у галузі судинної хірургії, що представлений у 11 країнах та нараховує понад 900 співробітників. 9 серпня 2017 року Philips завершив придбання Spectranetics, придбавши всі випущені та оприлюднені акції Spectranetics за ціною 38,50 долара США за одиницю. Після завершення угоди Spectranetics стала повноправною дочірньою компанією Philips та була інтегрована до напрямку Diagnosis & Treatment.

Лідер галузі за індексом стабільності Dow Jones

Третій рік поспіль Philips був названий лідером галузі за рейтингом Dow Jones Sustainability Index, продемонструвавши найкращі серед конкурентів результати одразу у декількох категоріях, таких як корпоративне управління, кліматична стратегія та екологічна ефективність виробництва.

В четвертому кварталі 2017 року компанії вдалося підвищити показник Lives Improved до 2.2 млрд людей в усьому світі, зокрема в Китаї, Індії та Північній Америці. Philips планує розвивати цю ініціативу надалі, і на останній Генеральній Асамблеї ООН, що відбулася у вересні, компанія взяла на себе додаткове зобов’язання покращити життя 300 млн людей, що проживають у громадах з недостатнім рівнем розвитку системи охорони здоров’я. Цьому, зокрема, сприятимуть 1 200 нових патентів, зареєстрованих протягом 2017 року. Переважна їх більшість сфокусувалися у зростаючих галузях здоров’я та добробуту.

Philips також отримала найвищий бал за проект «Розкриття інформації про вуглець» (Carbon Disclosure Project) 5-й рік поспіль. «Зелені» доходи, включаючи продаж продуктів та рішень, зросли до 60% від загальної суми отриманих доходів у 2017 році.

Більш докладну інформацію можна отримати, завантаживши повний текст річного звіту Philips англійською за посиланням: https://www.results.philips.com/#/