Instagram – соцмережа №1 для українців у віці до 30 років

11 млн українців вже користуються Instagram. За останній рік аудиторія соцмережі в Україні виросла на 50,7% - з 7,3 до 11 млн.

Про це йдеться у дослідженні «Instagram в Україні» компанії PlusOne.


 
Найактивніше Instagram в Україні користується молодь у віці до 30 років. Кількість українських інстаграмерів у цьому віці є більшою, за кількість користувачів Facebook.
 

 


Instagram росте значно швидше, ніж Facebook. Якщо темпи росту української аудиторії Instagram збережуться, вже до кінця 2019 року ця соцмережа в Україні впритул наблизиться за обсягами аудиторії до Facebook.
 
Мобільний додаток Instagram у 2018 році був №1 в Україні за кількістю завантажень серед додатків соцмереж.
 
Україна займає 10 місце у світі за кількістю жінок, які користуються Instagram – 58,27% від загальної кількості українських Instagram-користувачів.
 
Найбільш активно Instagram користуються жителі Чернівців, Києва та обласних центрів заходу України. Найнижчі показники у Миколаєві, Чернігові та Запоріжжі.


 
8,5 мільйонів українських Instagram-користувачів заходять у соцмережу з пристроїв на операційній системі Android, а 2,6 мільйони – iOS.
 
Аналіз підготовлений на основі даних з рекламного кабінету Facebook, Google, Держстату, Factum Group, Digital 2019 reports from Hootsuite and We Are Social та Appannie.
 
Нагадаємо, що в лютому 2019 року компанія PlusOne також підготувала дослідження про українську аудиторію соціальної мережі Facebook. 

 
За матеріалами прес-релізу