KFC розпочинає благодійну акцію «Я допомагаю» зі збору коштів для «СОС Дитячі Містечка Україна»

20 червня мережа ресторанів KFC розпочала збір коштів для оснащення тренінгової зали в Молодіжному центрі для підлітків і молоді, який у вересні відкриє українське представництво міжнародної організації «СОС Дитячі Містечка». Протягом двох місяців усі охочі зможуть придбати на касі ресторанів KFC сувенір у вигляді будиночка всього за 7 грн. Усі отримані гроші будуть перераховані «СОС Дитячі Містечка Україна» і спрямовані на закупівлю необхідного обладнання та меблів.

Новий Молодіжний центр, який будується в Київській області організацією «СОС Дитячі Містечка Україна», розпочне роботу вже 21 вересня 2018 року. Планується, що тут будуть навчатися, спілкуватися, поліпшувати навички та розвивати здібності близько 200 юнаків і дівчат у віці 14-25 років. І хоча Центр призначений насамперед для вихованців прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, а також дітей із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, двері закладу будуть відчинені для всіх, хто прагне здобувати нові знання, спілкуватися з однолітками, а також цікаво і корисно проводити дозвілля .

У Центрі проходитимуть освітні заходи для підготовки підлітків до дорослого життя. Благодійна акція KFC спрямована на збір коштів для оснащення тренінгової кімнати, а саме для придбання меблів, проекторів, моніторів, корисної літератури і розвивальних настільних ігор. Такі заняття покликані розвинути в молодих людях здатність самостійно приймати рішення, поліпшити навички спілкування та соціалізації, побороти страх перед дорослим життям.

«У багатьох країнах KFC працює над тим, щоб зробити світ навколо кращим – встановлює високі стандарти якості продукції, розвиває партнерства з місцевими компаніями, піклується про збереження навколишнього середовища, допомагає дитячим будинкам і нужденним. І завжди ми робимо це у співпраці з нашими гостями, партнерами і постачальниками, тому що, тільки об'єднавши зусилля, ми зможемо досягти значних змін, – зазначила Ірина Гущина, директор з комунікацій Yum! Brands (KFC) по Центральній і Східній Європі. – Ми сподіваємося, благодійна акція на користь «СОС Дитячі Містечка Україна» знайде підтримку у наших гостей».

Візуальним втіленням акції став будиночок, що символізує родину, а слоганом – девіз «Турботлива родина для кожної дитини», яким керується у своїй діяльності «СОС Дитячі Містечка Україна». Дитячі містечка – це альтернатива дитячим будинкам, місце, де діти живуть у прийомних сім'ях у любові та повазі, а також безпрецедентна підтримка і допомога сім'ям, які опинилися в скрутному становищі.

«2016 року було проведено дослідження про готовність молоді до дорослого життя після виходу з-під опіки. Результати необнадійливі: 50% не мають необхідних навичок для адаптації до самостійності, 98% бояться цього нового етапу свого життя. Тому такі центри, як наш, дуже важливі для соціалізації молоді, для розвитку впевненості в собі, особистісних і професійних якостей. Сподіваємося, що завдяки небайдужим українцям і організатору акції – KFC – ми зможемо обладнати тренінгову залу і допомагати всім, хто звернеться в Молодіжний центр», – зазначив Андрій Чупріков, генеральний директор міжнародної благодійної організації «СОС Дитячі Містечка Україна».
Незважаючи на те, що це перша подібна спільна акція KFC і «СОС Дитячі Містечка», ідею проведення такого заходу збираються перейняти ресторани мережі KFC в інших країнах.