Німецька міністерка Свенья Шульце відвідала ферму на Львівщині

Львів із робочим візитом відвідала Свенья Шульце, що обіймає посаду міністерки економічного співробітництва та розвитку Німеччини. До компетенції саме її відомства входить налагодження співпраці з Україною та фінансова підтримка нашої країни. Надходження економічної допомоги особливо важливе саме зараз, до закінчення бойових дій.
 
Свенья Шульце не обмежилася кабінетними зустрічами з високопосадовцями, натомість завітала до фермерського господарства «Агротем» на Львівщині. Без перебільшення, в центрі уваги всього світу — ситуація, що склалася в українській аграрній індустрії. Загроза голоду бідним країнам Африки та Азії через військову блокаду українського сільськогосподарського експорту — тема, що не сходить з перших шпальт світової преси та голосно звучить із самих високих трибун. Фрау Шульце вирішила особисто дізнатися з перших вуст про виклики, які долають українські аграрії.
 
Компанію міністерці економічного співробітництва та розвитку Німеччини склало керівництво Банку Львів. Банк займає лідерські позиції у фінансовому секторі регіону, послідовно і цілеспрямовано сприяє аграрному розвитку Львівщини та сусідніх областей. Фермерське господарство «Агротем» є давнім партнером банку. Уряд Німеччини через державний банк KfW розподіляє фінансову допомогу для українського малого та середнього бізнесу. Банк Львів, у свою чергу, співпрацює з KfW в Україні. Таким чином, успіхи «Агротему» є наочним доказом ефективності зусиль Німецького економічного блоку в колаборації з українським банком.
 
Ашот Абраамян, Голова Правління Банку Львів:
«Міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини через державний банк KfW вже не перший рік розподіляє фінансування для найбільш важливих секторів української економіки. У 2018 році KfW надав Банку Львів 3,1 млн євро субординованого кредиту для розвитку українських малих та середніх підприємств у галузі сільського господарства. Всього наш банк виділив близько 10 млн євро на підтримку цього напрямку. В такий спосіб більш ніж 200 агрофірм отримали доступ до бюджетних вливань. Навіть під час війни наш банк демонструє високу ефективність цих вкладень».
 
Наталія Осадчій, заступниця Голови Правління Банку Львів:
«Ми високо цінуємо ту увагу, яку приділила фрау Шульце Банку Львів та фермерському господарству «Агротем», з яким ми активно співпрацюємо. Гуманітарна криза, що охопила Україну, загрожує світовій безпеці. Тісна економічна співпраця на рівні урядів та міжнародних фінансових установ здатна долати жахливі наслідки військової агресії. Наше спільне бачення дає змогу розраховувати на швидке економічне відновлення української економіки».
 
Анна Тимчишин, співвласниця фермерського господарства «Агротем»:
«Перед українським агробізнесом постали нагальні проблеми, від розв’язання яких залежить подолання світової продовольчої кризи. Ми стикнулися з розривом логістичних ланок, стрімким зростанням цін на пальне, перевантаженістю портових складів, обмеженістю кредитування. Все це вкрай ускладнює сільськогосподарський експорт. Ми вдячні уряду Німеччини й нашим добрим партнерам з Банку Львів. Завдяки їхнім ефективним та узгодженим діям ми маємо доступ до нових фінансових ресурсів. Все це дає нам змогу дивитися в майбутнє з оптимізмом».
 
Рішення, що будуть ухвалені урядом Німеччини за підсумками візиту міністерки Свеньї Шульце, мають відчинити двері до нових інвестицій від країн Європейського Союзу. Реальна та практична допомога українському агробізнесу на міжнародному рівні, безумовно, має стати запорукою негайної відбудови вітчизняної економіки.