"ПРОТИОТРУТА ВІД ЗЛА" - ЖУРІ RE:CREATE UA ОГОЛОСИЛО ШОРТЛІСТ ТА ПЕРЕМОЖЦІВ

Серед номінантів - митці не лише з усіх куточків України, а й з країн усього світу: Німеччини, США, Болгарії, Португалії, Нідерландів, Молдови, Латвії, Ізраїлю, Грузії.

Ідеї відновлення споруд, що були зруйновані під час війни, зосереджені на відновленні відомих, знакових споруд, адміністративних будівель, житлового фонду та створення меморіальних комплексів.
 
Як влучно зазначив один із членів журі Марк Ворде: "Унікальність усіх цих концепцій полягає в тому, що разом вони представляють собою чудову протиотруту від зла. Ось чому кожна ідея має значення і надзвичайно важлива, щоб нею поділилися». Саме тому, вважає Марк, «кожна окрема концепція вже є переможцем».
 
До поважного журі увійшли визнані митці, чия авторитетна думка має велику вагу в сфері архітектури та містобудування: співзасновник та головний архітектор компанії ArchimatikaДмитро Васильєв, митець, громадський діячМарк Ворде, засновник та керівник студії комерційного дизайну «YOD Group» (Київ, Україна)Володимир Непийвода, український архітектор, урбаніст та громадський діячЮліан Чаплінський, архітектор, засновник balbek bureauСлава Балбек.
 
За травневим шорт-листом Re:Create UA роботи трьох учасників журі визнало найбільш цікавими. Так,перше місце посіла ідея Aranchii Architects щодо житлового будинку.На другому місці - Anton Tonchev. Anton Tonchev – автор однієї з трьох поданих на конкурс ідей щодо відновлення будівлі Харківської облдержадміністрації.Третє місце належить TEN design з ідеєю житлового будинку.
 
Нагадаємо, до шорт-листу цього етапу Re:Create UA увійшли 28 ідей конкурсантів, які мають, щонайменше, три з п'яти можливих "ТАК" ("IN") від журі.

Організатори вже зазначили, що Re:Create UA триватиме й далі, оскільки інтерес до конкурсу не лише не згасає, а й підвищується. Наразі, чисельні роботи надходять на сайт конкурсу recreateua.com та на офіційну адресу Re:Create UA we@recreateua.com.