Пів мільйона подарунків і гроші на придбання дому: як минула найказковіша акція року в мережі АТБ

Напередодні Нового року мережа магазинів АТБ визначила переможця святкової акції «АТБ вітає тебе!». Щасливчик отримав головний подарунок — 1 800 000 грн на придбання таунхауса.

Акція була реалізована агентством маркетингових сервісів Twiga`Go, що входить до складу омніканальної маркетингової групи Twiga Ukraine. До роботи над проєктом долучились також інші агенції групи: креативне агентство Lions розробило концепцію акції, а відеоагентство Lovivideo створило рекламний ролик.

Цього разу команда проєкту відмовилась від традиційної співпраці з народними селебріті. Натомість вона зробила ставку на сингл, який легко запам'ятовується і засідає в голові. Ще однією відмінністю новорічної акції стала велика кількість подарунків. Кожен, хто зареєстрував код на сайті, отримав знижку на певні групи товарів від Comfy та передплату від MEGOGO. Після чого всі охочі змогли покрутити колесо фортуни та виграти інші подарунки.

«Ми у Twiga ретельно продумали ідею та реалізацію — від сценарію ролика до вручення подарунків переможцям. Цього разу ми сфокусувались на веселому синглі, який хочеться наспівувати знову та знову. А переможців визначали не наприкінці акції, а протягом всього періоду, щоб подарунки встигли опинитися під ялинкою ще до новорічної ночі», — розповідає керуюча директорка Twiga`Go Альона Андрієвська.

Одним із креативів, який особливо сподобався споживачам, стала листівка. Кожен учасник акції міг вибрати її дизайн, написати своє привітання та надіслати друзям електронною поштою. Такою можливістю скористалися 15% учасників, які за час акції створили понад 47 тисяч новорічних привітань.

Для колаборації у всеукраїнській акції було залучено 16 брендів від 4 компаній-виробників: Pepsi, Lay’s, Садочок, Чудо, Машенька, Слов’яночка, Агуша, Хрусteam, Cheetos, Mirinda, 7 Up, Persil, Silan, Losk, Nescafe, Norven. Щоб взяти участь у акції, споживач мав придбати товарів на суму від 200 грн одним чеком, серед яких був щонайменше один товар бренду партнера, а код з чеку зареєструвати на сайті.

«Ми вдячні нашим партнерам, які прагнуть досягти тих самих цілей, що й ми. І одна з них — удосконалення клієнтських сервісів, зокрема через національні акції. Так ми будуємо довіру та, звісно, здійснюємо мрії наших споживачів, які неодмінно вибирають АТБ. Це те, як ми намагаємося їм віддячити за вірність та любов до нас» — розповідає директор з маркетингу мережі АТБ Валерій Бондарь.

Всеукраїнська акція тривала з 1 по 26 грудня 2021 року в усіх магазинах мережі АТБ та в онлайн-магазині. Менш ніж за місяць було видано понад 6 млн кодів, понад 300 тисяч з яких були зареєстровані на сайті.

Маркетингова підтримка акції охопила різні канали: зовнішню рекламу, радіо, соцмережі, контекстну рекламу та розсилку. Відеоролик залучав людей до участі на YouTube, а POS-матеріали — в магазинах мережі.

Під час акції було визначено переможців, які отримали майже пів мільйона подарунків: 5 телевізорів, 30 роботів-пилососів, 100 золотих кулонів, понад 226 тисяч сертифікатів на знижку в магазинах Gold.ua та 120 тисяч сертифікатів на знижку в мережі Comfy. Також учасники отримали тисячу місячних та майже 120 тисяч тижневих підписок MEGOGO.