Програма «Fishka. Благодійність» реалізувала перший проект: допомогу отримали діти з центру «Джерело»

Навчально-реабілітаційний центр «Джерело» (Львів), який опікується дітьми з особливими потребами, отримав 30 тисяч гривень допомоги, зібраної учасниками коаліційної програми Fishka. Це перший із серії проектів, які буде реалізовано у рамках соціальної ініціативи «Fishka. Благодійність». Долучитися  до неї може кожен власник картки Fishka, перерахувавши накопичені бали на одну із добрих справ, про які детально можна дізнатися на сайті програми.
 
Центр «Джерело» уже 25 років займається реабілітацією та соціальною адаптацією дітей, в тому числі й тих, що змушені пересуватися в інвалідних візках. Зараз під опікою «Джерела» перебуває понад 100 таких дітей. Візкова майстерня, що працює у складі центру, займається адаптацією стандартних інвалідних візків під індивідуальні потреби кожної дитини. Зібрані у рамках ініціативи «Fishka. Благодійність» кошти дають змогу придбати необхідні комплектуючі й оплатити роботу фахівців. Відтак діти отримають максимально зручне реабілітаційне обладнання та відчують себе більш мобільними.
 
«У кожного з наших підопічних є свої індивідуальні особливості розвитку, і часто це вимагає додаткового вдосконалення стандартних інвалідних візків, –  розповідає керівник відділу соціальних проектів та розвитку  центру «Джерело» Наталя Сіреджук. – І допомога небайдужих для нас завжди доречна. Соціальна відповідальність та солідарність з боку бізнесу мотивує нас іти далі та створювати нові можливості для дітей з особливим потребами».
 
Саме для підтримки таких проектів і було започатковано проект «Fishka. Благодійність». Він мотивує  учасників програми використовувати накопичені бали на підтримку важливих соціальних ініціатив за такими напрямками, як допомога хворим та соціально незахищеним дітям, збереження довкілля. Зараз уже розпочато збір коштів на 2 нові проекти.
 
Перший із них – допомога волонтерській групі «Доктор Клоун» з  Дніпра, яка відвідує дитячі лікувальні заклади з веселими виставами для маленьких пацієнтів. Протягом року клоуни-волонтери проводять до 200 виступів у лікарнях і понад 6000 дітей отримують свою порцію лікувального сміху. Другий проект – це підтримка футбольної команди в Одесі, організованої фондом «Шлях до Дому» для дітей та підлітків, котрі опинилися у складних життєвих обставинах. Завдяки спільним іграм і тренуванням діти, які побували у кризових ситуаціях, повертають собі віру в дружбу, взаємодопомогу, знаходять коло спілкування та впевненість у собі. 
 
«Надалі ми будемо регулярно оновлювати перелік проектів, на які можна перерахувати бали. Адже кожен прояв небайдужості змінює наш світ на краще, а з програмою Fishka робити це просто і легко, - зазначає Ярослава Полякова, керівник департаменту корпоративних комунікацій мережі ОККО, що є ініціатором програми «Fishka. Благодійність».  –  Якщо кожен з 4 мільйонів користувачів Fishka перерахує на добрі справи хоча б невелику суму – спільний результат буде вражаючим. А ми зі свого боку готові відкрито і прозоро звітувати за кожну перераховану гривню – на веб-сторінці ініціативи».