Bosch та Microsoft розробляють новітню платформу, щоб полегшити доступ авто до хмарних сервісів

У розробці задіяно інтегровану корпоративну платформу від Github
 
Bosch та Microsoft розпочали роботу над програмною платформою, яка полегшить доступ автомобілів до хмарних сервісів. Головна мета - спростити та пришвидшити розробку та завантаження ПЗ для автомобілів на всіх етапах їх експлуатації.
 
Співпраця Bosch із Microsoft поєднує багатий досвід провідного міжнародного постачальника автомобільних комплектуючих у сфері програмного забезпечення, електроніки та системних знань із ноу-хау Microsoft у сфері програмного забезпечення та хмарних обчислень
 
Нова платформа базуватиметься на Microsoft Azure та буде містити модулі Bosch. Це поєднання дозволить виконати відразу два завдання, які ставлять перед собою компанії:
 
  1. завантаження ПЗ безпосередньо на модулі та комп’ютер автомобіля
  2. створення інструментів для пришвидшення розробки ПЗ.
 
Інструментарій, який підвищує ефективність розробки ПЗ має збільшити кількість інновацій та зменшить витрати розробників. А нова платформа надасть змогу водіям використовувати нові функції та цифрові послуги для їх авто. За словами розробників Bosch та Microsoft, перші прототипи платформи побачать світ в автомобілях до кінця 2021 року.
 
«Bosch надійно забезпечує бездротове оновлення програмного забезпечення для автомобілів. Завдяки новій програмній платформі для автомобілів, ми хочемо й надалі створювати можливість для розробки нових функцій та їх більш швидкого впровадження на серійних авто», — заявляє доктор Маркус Гайн, Член Правління компанії Robert Bosch GmbH.
 
«Наша співпраця з Bosch об'єднує досвід одного з провідних світових постачальників автомобільних комплектуючих із потужністю хмарних рішень Microsoft, штучного інтелекту та GitHub. Ми прагнемо допомогти компаніям швидше впроваджувати унікальні послуги мобільності в приватних автомобілях та комерційних автопарках, адже ПЗ є одним із основних факторів успіху в автомобільній промисловості», — говорить Скотт Гатрі, виконавчий віце-президент Microsoft з хмарних рішень та ШІ.
 
Компанії також планують використовувати повністю інтегровану корпоративну платформу GitHub та зробити доступними для всіх бажаючих важливі частини нової програмної платформи на GitHub.com для повторного використання коду та обміну передовим досвідом в галузі.