«Не пили», − просять Аліна Паш і Фріл

Реп замість соціалки про ґендер

Про рівність чоловіків і жінок можна читати довгі лекції. А можна читати реп ‒ подумали в креативному дивізіоні AGAMA Communications. І другий варіант має більше шансів бути почутим.

Тож друга хвиля кампанії «Почути одне одного» від Національного Демократичного Інституту Міжнародних Відносин (NDI) вийшла такою нестандартною.

Підтримати кампанію та допомогти кожному впізнати себе в ґендерних стереотипах погодилися сучасні українські виконавці Аліна Паш і Фріл.

 «Ґендерні стереотипи — напевно, найбільш розповсюджені у світі. – розповідає Фріл.  Велика частина суспільства вважає, що «справжній чоловік» має приносити гроші в сім'ю, купити квартиру, дачу і авто, а «справжня жінка» — має виховувати дітей, сидіти вдома і робити те, що скаже чоловік. Хто встановив ці обмеження? Хто понавішував ці ярлики? У 2019-му році думати так — просто тупо. Людина має бути щасливою і займатися тим, чим їй справді хочеться займатись і не давати керувати своїм життям іншим.

Я дуже радий долучитися до проєкту, який допомагає людям замислитись над цими стереотипами і спробувати подивитись на світ широко відкритими очима. Слухайте одне одного!»

«Мені початково сподобався проєкт, – продовжує Аліна, – бо він спрямований на те, щоб вирівняти ситуацію та поставити акцент на дуже актуальній для України темі. У нас суперкласні та сильні жінки, у нас прекрасні чоловіки, і про це просто треба розказувати − правильною мовою і з правильним посилом. Власне це ми і спробували зробити».
 
Що з цього вийшло? Сингл і кліп «Не пили мене». Послухайте, почуйте та задумайтеся.



І звісно, ТБ-ролик. Куди без нього, якщо хочемо, щоб нас почуло якомога більше людей.

Не пиліть одне одного й житимемо краще.