Фінал МЕГАШОУ «Танці на льоду» з ТРЦ «Екватор»

Змагання без сюрпризів – це не змагання. Фінал проекту «Танці на льоду» був справжнім фіналом. Тут були самі сюрпризи.

По перше, в ролі журі на цей раз виступали глядачі, що зібралися 20 грудня на льодовій арені ТРЦ «Екватор» у Полтаві! Ні! Безперечно, журі було, але цього разу воно виконувало роль вболівальників! До складу журі увійшли: голова журі протягом всіх етапів змагань Марина Олександрівна Поплавська - майстер спорту з парного катання, триразова чемпіонка Росії з фігурного катання, солістка Київського балету на льоду; мер Полтави – Андрій Всеволодович Матковський та Генеральний директор «ВК Девелопмент» Роман Борисович Штейнас. Члени почесного журі спостерігали за змаганнями, із завмиранням серця дивилися на складні трюки, що виконувалися в фіналі, Марина Поплавська прокоментувала виступ фіналістів з професійної точки зору. Але оцінювали виступи пар-фіналісток глядачі. Мегашоу «Танці на льоду» повністю довело статус народного проекту, тому що переможців обирав сам народ!

 

Другим сюрпризом для глядачів став виступ групи «Фрістайл» та чарівної Ніни Кірсо! Глядачі почули хіти всіх часів та народів – «Ах, какая женщина», «Метелица» та «Падали снежинки». До речі, цю пісню Ніна виконувала разом із дівчатами з резерву. Ніна ще раз довела, що справжня зірка – вона й на ковзанах зірка.

 

Головною подією дня можна вважати виступи пар фіналістів. Тож цього моменту чекали чотири місяці. Кажуть, що в фіналі спортсмени вже працюють на межі своїх можливостей, що вони вже не здатні на високі результати, кажуть що фінал – це вже боротьба характерів. З останньою сентенцією можна погодитися, а ось перші дві – це не про фінал МЕГАШОУ «Танці на льоду». Всі фінальні композиції були різнохарактерними, яскравими та надовго запам’яталися глядачам та членам журі. Пара номер тринадцять – Юлія Конюк та Олександр Синьолиций знов довели, що у виконанні акробатичних номерів на ковзанах їм немає рівних в проекті.

 

Другою на лід вийшла пара номер дванадцять – Ярослава Клімова та Максим Сидоренко. Ніхто не чекав, що ця пара обере для фіналу композицію на музику з фільму «Пірати Карибського моря». Потім всі глядачі очікували вихід третьої пари фіналістів, а замість них на лід вийшли двоє музик – акордеоніст та скрипаль. А де Надія Степаненко Та Михайло Кобченко? Де пара номер чотирнадцять задумалися численні вболівальники цієї талановитої пари? А ось і вони. Михайло та Надія тонко, на межі почуттів розіграли композицію танго! І нехай кажуть, що в Аргентині не буває льоду! Танго, яке виконали на ковзанах Надя та Міша було неперевершеним!

І знов глядачів чекав сюрприз! Після виступу фіналістів по глядацькій залі пішли промоутери збирати заповнені купони, щоб за кількістю голосів визначити переможців.

Фінал був святковим, а програма дня – THE BEST, тож глядачі мали нагоду ще раз подивитися найулюбленіші номери всіх пар учасників проекту. Глядачі з завмиранням серця дивилися на юних фігуристів, та не вірилося, що за чотири місяці можна досягти таких успіхів. Браво всім парам, що приймали участь у Мегашоу.

I ось, галаконцерт закінчено! Право оголосити результати глядацького голосування надано Марині Олександрівні Поплавській. Перше місце та грошова винагорода в розмірі п’ятдесят тисяч гривень належить парі номер 13!!! Юлія Конюк та Олександр Синєлиций! Друге місце посіли Надія Степаненко та Михайло Кобченко, їм дістається тридцять тисяч гривень. Бронзовими призерами проекту «Танці на льду» стали Ярослава Клімова та Максим Сидоренко. П'ятнадцять тисяч гривень – це приз за третє місце!

Всі учасники проекту отримали оплески глядачів та безліч подарунків від організаторів, друзів та спонсорів проекту!
Не зважаючи на отримані суми переможцями, розумієш, що всі учасники проекту отримали найголовніше – змогу приторкнутися до справжнього мистецтва фігурного катання, бо з ними працювали такі відомі у всьому світі фігуристи. А глядачі отримали декілька справжніх свят, бо ж кожен тур супроводжувався виступами артистів, колективів, свята були веселими та феєричними.

 

Мегашоу «Танці на льоду» закінчено! Але льодова арена ТРЦ «Екватор» залишається у Полтаві! І як сказав у своїй промові Андрій Всеволодович Матковський: «Приклад всіх учасників проекту стане стартовою площадкою для заохочення всього населення Полтави до фігурного катання та спорту взагалі»! А це значить, що головну мету проекту досягнуто.

ТО «Два Товариша»