Havas Engage створили нове відео кампанії для Ощадбанку та Visa про доступність банківських послуг та сервісів для кожної людини.

Реальність
На 1 січня 2021 року в Україні офіційно було зареєстровано 2,7 мільйони людей з інвалідністю. Проте на кінець 2023 року цифра сягнула 3 мільйонів. Враховуючи війну, потенційна статистика невтішна.
 
Це означає, що зростає важливість питання доступності в усіх сферах життя — у тому числі у секторі банківських сервісів і послуг.
 
Контекст
Ощадбанк є одними з лідерів банківського сектору за кількістю інклюзивних відділень та сервісів.
 
Наприкінці жовтня було презентовано програму «Моя безбар’єрність», що стала стратегічним продовженням діяльності  банку з поступового перетворення власної мережі відділень на абсолютно безбар’єрне та доступне середовище.
 
Одним з векторів розвитку «Моєї безбар’єрності» є комунікаційний, він  передбачає створення індивідуальної сервісної моделі для обслуговування людей з інвалідністю.
 
Директор з маркетингу Ощадбанку Сергій Грабчак зазначив: “В цьому році Ощадбанк відновив системну  стратегічну програму по розбудові доступності для кожної людини - від масштабної модернізації відділень до окремої сервісної моделі”.
 
Безбар'єрна задача
Задачею для Havas Engage стало створення головного відео кампанії “Моя безбар'єрність”, яке розповіло б про глобальну місію Ощадбанку та Visa — доступність та відкритість для кожної людини.
 
Плекати людське у людині натхненно, майстерно та гречно рішення 
Havas Engage обрали поетичну форму відео, у якому можна побачити різних людей у звичайному житті загалом, та у користуванні фінансовими послугами зокрема.
 
У 30 секундах та коротких версіях ролику Havas Engage відтворили безбар'єрний та доступний світ, у якому люди користуються всіма можливостями сучасного фінансового буття. Без будь-яких обмежень.



І це не виключення, а даність, що притаманна сучасному суспільству, у якому Ощадбанк та Visa плекають свою місію — будувати доступність для кожної людини.
 
Війна створила нові виклики для всіх нас, зйомки ролику для Ощадбанку не стали виключенням. Через повномасштабне вторгнення режисерка  ролику змушена була виїхати за кордон, тож ми працювали дистанцийно. Але для великої мети не існує бар’єрів. За один знімальний день ми встигли провести зйомку на 8 локаціях і видтворити новий безбар’єрний світ Ощадбанку.
 
Ще більше безбар'єрності
Також для підтримки кампанії були створені тематичні pr-бокси:
  • книга “Зі мною все гаразд” — для кращого розуміння себе
  • запрошення до музею “Третя після опівночі” — для імерсивного знайомства зі світом незрячих людей
  • дактильна абетка та реглан з написом жестовою мовою
  • кахлі-підставки з викарбуваним шрифтом Брайля написом, що розкриває сутність кампанії — «Моя безбар'єрність. Будуємо доступність для кожної людини»
  • І, власне, абетка Брайля, щоб прочитати напис.
Команда Ощадбанк:
Сергій Грабчак - директор з маркетингу
Анна Янкова - начальник управління маркетингових комунікацій та реклами
Юрій Мисан - начальник відділу маркетингових комунікацій
 
Команда Visa:
Мельничук Анна – Marketing Lead, Visa CIS&SEE
Кузьменко Альона – Business Development Leader, Visa CIS&SEE
 
Команда Havas Engage:
Євген Посохов – Creative Director
Костянтин Мельников – Senior Creative Copywriter
Уляна Антипенко – Project Manager
Володимир Зборовський – Managing Director