Музей «Становлення української нації»: Побач. Відчуй. Пишайся!

В Києві нещодавно відкрився перший в Україні сучасний інноваційний музей історії «Становлення української нації», в якому всього за дві години ви зможете ознайомитись із 1600-річною історією нашої держави. В експозиції представлено 100 фігур видатних українців у 25-и сюжетних композиціях з діорамами в форматі 3D.  Кожну інсталяцію супроводжує інтерактивний аудіо- та відеоконтент, запахи, пристрої віртуальної реальності. Все це допомагає відвідувачу відчути атмосферу епохи, в якій він перебуває.

Чому варто завітати до музею та чим він запам’ятається Вам найбільше, давайте з’ясуємо разом. Музей займає понад 1800 кв. м. Кожна деталь тут зроблена в захопливому мультимедійному форматі: ви побачите не просто експонати, а «живі» фігури від Княгині Ольги до Джамали, виготовлені за новітніми технологіями з матеріалів,  що дають максимально реалістичний ефект.

Кожна фігура ‒ це ювелірна робота скульптора, що займала від 1-го до 3-х місяців роботи,  а кожна волосина, вії, брови, щетина справжні та по одній  «вживлялась» у фігуру. Фігури виготовлені із довговічного матеріалу – силікону та пластика, який також використовують у Голлівудських фільмах. Костюми, зброя, аксесуари зроблені майстрами вручну, згідно ескізів, затверджених вченими.

Кожен сюжет та кожна фігура у музеї має свій «паспорт», тобто короткий опис сюжету та історичну довідку про персоналії, які розміщені в ньому, а також інформацію про науковий супровід. Увесь історичний контент музею, включаючи тексти, малюнки, мапи розробляли наукові організації з України та з-за кордону.

«До створення проекту долучилося 37 вчених, 40 наукових організацій, 53 музеї, значна кількість культурних та громадських організацій. Всі вони брали участь у розробленні та наповненні експозицій музею. Спільні зусилля окремих людей та організацій з усіх куточків Україні вивели музей на рівень національного проекту в туристичній галузі країни. Ми плануємо ще відкрити подібні музеї у Дніпропетровську та у Львові. Найголовніше, що ми ставимо перед собою мету – показати історію, якою вона є, та об’єднати українців на історичному підґрунті», – зазначив засновник та автор проекту Валерій Галан.