#таксідлядонора: 20 тисяч поїздок для донорів від Фундації #ВАРТОЖИТИ, ДонорUA, UKLON та WOG

Фундація #ВАРТОЖИТИ, ДонорUA, онлайн-сервіс Uklon та національна мережа АЗКWOG підписали меморандум доброї волі, який допоможе покрити нестачу крові в семи містах України на весь період карантину. Партнери запускають проєкт #таксідлядонора, в рамках якого буде забезпечено 20 тисяч безкоштовних поїздок на таксі для донорів крові.
 
Для того, щоб закрити потреби донорської крові у ще шістнадцяти містах Фундація #ВАРТОЖИТИ спільно з ДонорUA запустили велику краудфандингову кампанію. Мета — зібрати  2 000 000 грн на таксі для донорів.
 
300 000 українців щодня потребують донорської крові та її компонентів. Проєкт #таксідлядонора дає можливість донору запланувати свій персональний візит в Центр Крові, замовивши безкоштовне таксі.
 
Одна кроводача може врятувати трьох пацієнтів! Послугою #таксідлядонора вже можна скористатися у Києві, Львові, Харкові, Одесі, Полтаві, Дніпрі й Запоріжжі завдяки об’єднаним силам Фундації #ВАРТОЖИТИ, ДонорUA, онлайн-сервіс Uklon та національна мережа АЗКWOG.
 
Ще до запуску кампанії послугою #таксідлядонора в тестовому режимі вже скористалися 32 донори у Києві, Львові, Запоріжжі і Дніпрі.
 
Найближчим часом спільними зусиллями Фундації #ВАРТОЖИТИ та ДонорUA проєкт запуститься ще в шістнадцяти українських містах: Суми, Івано-Франківськ, Кривий Ріг, Вінниця, Чернігів, Миколаїв, Житомир, Хмельницький, Чернівці, Тернопіль, Маріуполь, Рівне, Ужгород, Біла Церква, Херсон, Кропивницький.
 
Організації закликають кожного небайдужого українця незалежно від місця проживання допомогти оплатити таксі для донора в рамках краудфандингової кампанії.
 
120 грн покриють одну поїздку одного донора до Центру Крові.
240 грн покриють дві поїздки одного донора (в Центр Крові і назад).
 
Допомогти можна з будь-якої точки світу, натиснувши кнопку «ОПЛАТИТИ ТАКСІ ДЛЯ ДОНОРА» або «ДОПОМОГТИ» за цим посиланням  http://vartozhyty.com.ua/taxifordonor
Будь-яка сума важлива.
 
Щоб стати донором і скористатись послугою #таксідлядонора перейдіть за посиланням:
http://vartozhyty.com.ua/donor
та дотримуйтесь простої інструкції.
 
Як стати донором можна дізнатися за цим посиланням:
 
НАВІЩО МЕНІ БУТИ ДОНОРОМ?
 
Під час пандемії коронавірусу виникла надзвичайна проблема — критична нестача донорської крові по всій країні та неможливість її здати через фактично паралізовану роботу громадського  транспорту.
 
Команди Фундації #ВАРТОЖИТИ та ДонорUA, які давно співпрацюють в рамках проєкту Red Brunch День Донора від проєкту «Я, Ніна», вирішили не чекати на дії з боку держави і почали терміново шукати партнерів для порятунку людей в прямому сенсі. На їх запит відгукнулись онлайн-сервіс Uklonта мережа АЗК WOG.
 
Разом вони запустили спільний проєкт #таксідлядонора, головна мета якого — в умовах пандемії коронавірусу і карантинних заходів не допустити смерті жодного українця через нестачу донорської крові.
 
«Важливо розуміти, що донорська кров є повітрям для більш ніж 300 тисяч пацієнтів, котрі щодня потребують допомоги. До прикладу, дитина, що лікується від онкозахворювання потребує близько 40 донорів протягом всього лікування; мама, яка щойно народила при складних пологах не зможе вижити без донорської крові. А щоб зупинити кровотечу, інколи і 10 донорів замало. Що вже говорити про хронічно хворих людей, для яких компоненти крові — життєво необхідні для того, щоб існувати. Тож кров — це повітря.  Подаруйте ще одну посмішку, ще одні обійми, ще один вечір в колі сім’ї. Ще одне побачення. Ще один світанок», – Ірина Славінська, засновниця проєкту ДонорUA.
 
«Надзвичайна ситуація під час епідемії — це не тільки дискомфорт для життя. Інколи — це ризик його втратити через нестачу крові. Тисячі українців щодня потребують її. У багатьох областях ситуація з нестачею крові — критична. Саме тому #таксідлядонора – це наша можливість дати донору умови для здачі крові і, зрештою, порятунку життя. Я хочу закликати не лише бізнес, але і всіх українців долучитися: стати донорами і допомогти фінансово. Хтось у цю хвилину чекає на вашу допомогу», —  закликає українців відома журналістка та телеведуча, Яніна Соколова.
 
За умовами проєкту, онлайн-сервіс Uklon щоденно впродовж всього карантинного періоду надаватиме донорам в семи містах України промокоди на поїздки в Центр Крові і назад додому. А мережа АЗК WOG фінансово забезпечить машини таксі пальним.  
 
«Наша країна, як і увесь світ, опинилась в критичній ситуації. Тому сьогодні надзвичайно важливо діяти злагоджено та оперативно, гуртувати зусилля бізнесу і фундацій. Ми завжди вважали і будемо вважати нашого клієнта — головним, адже їздять не машини, а люди. Ми долучаємося до проєкту #таксідлядонора, бо він реально рятує життя тисяч людей», - говорить PR-директор компанії WOG Олена Осипчук. 
 
Зазначимо, що безпека водіїв і пасажирів — понад усе. Тому усі машини онлайн-сервісу Uklon забезпечені масками і антисептичними засобами і проходять регулярну санітарну обробку. Кожна поїздка застрахована.
 
Продюсерка Фундація #ВАРТОЖИТИ та проєкту «Я, Ніна» Олеся Корженевська:
 
«У кризовий період найкраще, що може зробити соціально-відповідальний бізнес — долучитися до громадських та волонтерських ініціатив, або благодійних фондів, які першими підхопили свіжі та нагальні проблеми, що виникли і просто допомогти, скерувавши бюджет, запланований на рекламу. На мою думку, не існує кращої реклами, ніж показати, що тобі не байдужа доля країни. Саме такі проєкти, як #таксідлядонора скерують людей наступного разу замовити собі таксі від Uklon та заправиться на WOG.
 
Нам дуже пощастило, що в нашу ідею повірили і так швидко підхопили великі бізнеси. Саме завдяки цій колаборації, буде здійснено справжній ривок в донорстві крові. Я щиро сподіваюсь, що ми зможемо і надалі популяризувати свідоме донорство крові, яке може бути не лише безпечним, корисним для здоров‘я, але і модним. 
 
А ще я мрію, що рано чи пізно, українці усвідомлять, що принцип «моя хата скраю» не працює, адже кожен з нас може стати корисним. Хоча б 1 раз на 60 днів, адже формула крові відновлюється 60 днів. І навіть якщо з якихось причин вам не вдасться стати донором — ви можете розповісти про #таксідлядонора своїм друзям і загітувати їх допомогти або підтримати проєкт фінансово, оплативши поїздку для іншого донора за цим посиланням
http://vartozhyty.com.ua/taxifordonor». 
 
«Для нас, як для української компанії, в  першу чергу важливо, щоб кожне місто України не залишилось один на один з новими правилами та їх наслідками, які приніс із собою карантин. Кожна людина, яка потребує допомоги — має право її отримати. В яких умовам ми б з вами не прибували. Сьогодні, донорська кров може врятувати тисячі життів й дати хоч  більше спокою - мільйонам. Дуже дякуємо всім партнерам за таку ініціативу і підтримку. Разом  - сила!»,  — каже співзасновник та операційний директор Уклон, Сергій Смусь.
 
Покрокова інструкція для потенційних донорів доступна на сайті Фундації #ВАРТОЖИТИ.
 
ДОНОРСЬКА КРОВ ОДНАКОВО ПОТРІБНА В:
  • онковідділеннях
Дитина, що лікується від онкозахворювання потребує близько 40 донорів протягом всього лікування
  • пологових будинках
Мама, яка щойно народила при складних пологах не зможе вижити без донорської крові. А щоб зупинити кровотечу, інколи і 10 донорів замало
  • військових госпіталях
Кров постійно потрібна хлопцям і дівчатам, які захищають нас на сході країни, адже всі травми, що вони отримують там — ми лікуємо тут
  • хірургічних відділеннях
Дітки, які потребують операції на серці чи при пересадці, люди, що мають гінекологічні захворювання чи потребують будь-якого хірургічного втручання не можуть пройти успішно відновлення, а інколи і саму операцію без переливання крові. Мінімум 2 донора потрібно, щоб такі люди жили
  • опікових центрах
При опіках різного ступеню потрібно постійне переливання плазми, як основної рідини, що допомагає якнайшвидше відновитись людині. Інколи і 30 донорів недостатньо для порятунку однієї людини при опіках
пацієнтам, які мають захворювання крові (анемія та інші)
Хронічно хворі люди, для яких компоненти крові є життєво необхідними не виживуть без донорської крові
 
Якщо немає крові – шансів на виживання нуль | Виступ Ірини Славінської на TEDxKyivWomen
 
* до відома: 
 
Фундація #ВАРТОЖИТИ — є логічним продовженням великого мультимедійного місійного проекту «Я, Ніна», заснованого у 2019 році журналісткою та телеведучою Яніною Соколовою та продюсеркою проєкту «Я, Ніна» Олесею Корженевською — головою ГО «Логістичний Штаб».
_________
 
Мережа автозаправних комплексів WOG нараховує близько 500 об'єктів у всіх областях України. WOG є найбільшою українською монобрендовою мережею АЗС на вітчизняному ринку нафтопродуктів. Всі нафтопродукти в мережі WOG — виключно імпортного виробництва, і відповідають стандарту Євро-5. Поставки здійснюються з найсучасніших нафтопереробних заводів Румунії, Ізраїлю, Греції, Литви, Польщі, Білорусі та інших країн. Компанія активно розвиває супутні сервіси та послуги, зокрема, мережу WOG CAFE і WOG MARKET. Власники мережі WOG – Степан Івахів, Сергій Лагур, Софія Єремеєва і Роман Єремеєв.

 
Фундація #ВАРТОЖИТИ у соціальних мережах:
Facebook
Instagram
Telegram
 
ДонорUA у соціальних мережах:
Facebook
Instagram
Telegram
 
Детальніше про проєкт #таксідлядонора можна прочитати за цим посиланням: http://vartozhyty.com.ua/taxifordonor