Круглий стіл «Стійкість до антибіотиків та мікробіом: що буде, якщо бактеріальні інфекції стануть невиліковними»

16 листопада в рамках другого Міжнародного конгресу  «Раціональне використання антибіотиків у сучасному світі «Аntibioticresistancestop!» відбудеться круглий стіл «Стійкість до антибіотиків та мікробіом: що буде, якщо бактеріальні інфекції стануть невиліковними».
 
Протягом події учасники з України та Франції обговорять причини та наслідки безконтрольного вживання антибіотиків у дорослих та дітей, їх вплив на мікробіом людини, озвучать поради щодо раціонального використання таких ліків.
 
Що таке антибіотикорезистентність? Чим це загрожує? Як впливає на мікробіом людини? На ці питання відповість Івана Галускова Балтер, спеціаліст з інфектології та імунології, член адміністративної ради «Всесвітній альянс проти стійкості до антибіотиків» (WAAAR).
 
Марина Маменко, декан педіатричного факультету НМАПО імені П.Л. Шупика, розкриє особливості використання антибіотиків для лікування дітей. Учасники круглого столу дізнаються, в яких випадках, з точки зору педіатра, антибіотики обов'язкові, а коли можна утриматись.
 
Наталія Харченко, завідувачка кафедри гастроентерології, дієтології та ендоскопії НМАПО імені П.Л. Шупика розповість, що відбувається з мікрофлорою при прийманні антибіотиків та як правильно застосовувати пробіотики для захисту мікрофлори.
 
З огляду на те, як часто пацієнти самостійно призначають собі антибіотики та питають порад у фармацевтів, до круглого столу запрошено і представника цієї галузі. Ганна Зайченко, завідувачка кафедри фармакології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, зверне увагу на те, яку альтернативу фармацевт чи провізор може запропонувати пацієнтам, щоб зупинити безконтрольне придбання антибіотиків для самолікування. 
 
Завершить круглий стіл Елізабет Мае-Тіссо, директор з наукових комунікацій Biocodex Laboratory (Франція). Вона розповість, які інструменти варто використовувати для збереження мікробіому при застосуванні антибіотиків.
 
Круглий стіл відбудеться 16 листопада, з 11.00 до 12.15.
Місце проведення: Chamber Plaza, вул. Велика Житомирська 33. Зал 103 (1 поверх).