Юрій Андрухович озвучив з українськими акторами роман «Радіо Ніч» на MEGOGO

На медіасервісі MEGOGO з’явилась аудіоверсія культового роману Юрія Андруховича – «Радіо Ніч». Озвучив книжку сам автор, а також відомі українські актори: Остап Ступка, Анастасія Зюркалова, Віталій Ажнов, Олександр Форманчук та Марічка Штирбулова.  
 
Виробництвом проєкту займалася команда MEGOGO Audio. Оригінальна версія книжки раніше вийшла друком у видавництві MERIDIAN CZERNOWITZ. Цьогоріч роман став лауреатом рейтингу «Книжка року 2021» у номінації Красне письменство (Сучасна українська література). 
 
Аудіоверсія має ексклюзивне музичне оформлення. В ній звучить авторська музика відомих українських композиторів Романа Григоріва та Іллі Разумейка, яку автор підбирав разом із командою MEGOGO Audio спеціально для аудіокниги. Також в аудіоверсії є композиції гурту Karbido з вокалом автора роману  — Юрія Андруховича та виконавиці Марини Вознюк (Maryna Voznyuk).
 
«Я писав «Радіо Ніч» так, щоб його хотілося читати (і слухати) вголос. Я перевіряв на слух звучання кожної фрази. Тому аудіоверсія – це чергове втілення мого задуму.
Але проблема полягала в тому, що у випадку аудіокниги неможливе було те саме рішення плейлиста, що і в паперовому виданні. Тобто слід було шукати іншу музику. Тут наші побажання з MEGOGO Audio збіглися: і ми запросили прекрасних музикантів Романа Григоріва та Іллю Разумейка поділитися своїми композиціями. Виявилося, що музичні настрої саме такі, як я собі міг уявити. Раджу до прослуховування аудіокнижку всім, але рекомендую слухати вночі. Впевнений: дуже багатьом із тих, хто навіть читав паперову книжку, «Радіо Ніч» відкриється цілком новими й несподіваними своїми гранями», – розповідає Юрій Андрухович, автор книжки «Радіо Ніч».
 
«За останні місяці у нас з’явилось понад 20 новинок. Ми продовжуємо робити аудіокнижки та аудіосеріали, розширюючи і жанрово, і тематично наш каталог. Окрім актуального контенту про війну, ми хочемо знайомити користувачів MEGOGO із новими аудіокнижками. У фокусі нашої співпраці з видавництвом MERIDIAN CZERNOWITZ — твори сучасних українських письменників, які зазвучали голосами авторів. «Радіо Ніч» заговорить до користувачів медіасервісу MEGOGO багатьма голосами й оригінальним музичним оформленням», – зазначає менеджерка MEGOGO Audio Катерина Котвіцька.
 
В центрі сюжету книги – музикант Йосип Ротський, який веде нічні ефіри на своїй радіостанції. Поки він веде монологи для слухачів, ми дізнаємося про перебіг життя Йосипа, зокрема про його насичене минуле: участь у революціях, переслідування спецслужб, банківські таємниці, вʼязничний досвід, любовні пригоди. 
 
Послухати «Радіо Ніч» можна за передплатою в розділі «Аудіо» через мобільний додаток MEGOGO, а також через CarPlay чи Android Auto.
 
Нагадаємо, нещодавно MEGOGO розширив бібліотеку безкоштовного аудіоконтенту. Наразі на платформі в безкоштовному доступі понад 2000 аудіоказок, 100 аудіокнижок та понад 12 тисяч епізодів українських подкастів.