Глобальний маркетинговий індекс WARC: огляд 2021 року

2021: Успішний рік для глобальних маркетингових бюджетів був відзначений для цифрової, мобільної, телевізійної та зовнішньої реклами

У щорічному звіті WARC щодо Індексу світового маркетингу (ІСМ) відзначається чудове відновлення після пандемії коронавірусу минулого року.

ІСМ щомісяця відстежує та аналізує поточні показники серед 1000+ маркетологів, включаючи маркетингові бюджети, умови торгівлі та рівень персоналу. Серед основних моментів щорічного звіту можна виокремити:
  1. Відновлення у 2021 році було стабільним
Протягом останніх 12 місяців зростання підтримувалося за всіма ключовими індексами у глобальному та регіональному масштабі, що свідчить про те, що, незважаючи на всі перипетії 2021 року, ключові успіхи, такі як програми вакцинації по всьому світу, допомогли ринкам адаптуватися до життя з COVID.

Це відновлення було найбільш помітним у цифровій, мобільній, телевізійній та зовнішній рекламі, причому остання відновила зростання у 2021 році після зняття обмежень на пересування. Це підтверджує подальший аналіз, проведений WARC Data, який показує, що в 2021 році маркетингові бюджети за каналами збільшилися на 23,8% і склали 771 млрд. доларів, при цьому зросли показники для цифрових і мобільних медіа (41,9%), відео в Інтернеті (41,6%) та пошуку (39,4%). Бюджети для телебачення зросли на 5,5% порівняно з минулим роком, а для зовнішньої реклами - на 21,8%.
 
 
           2. Стратегія «нульового COVID» перешкоджає розвитку

Хоча основні індекси в АТР, Європі та Америці продовжують зростати, на це варто поглянути з двох сторін. На ринках АТР, де застосовувалася стратегія «нульового COVID», влітку спостерігалося зниження темпів зростання відповідно до введених обмежень, на відміну від ринків Європи та Америки, де було прийнято рішення жити з вірусом і, відповідно, спостерігалися найвищі темпи зростання за цей період.

Незважаючи на це, ринки АТР відтоді відновилися, а маркетингові бюджети та торгові умови продемонстрували більш високий рівень зростання порівняно з Європою та Америкою.

           3. «Велика відставка» вплинула на кадрове забезпечення у всьому світі

Економічні наслідки пандемії призвели до масового звільнення працівників по всій Америці, яке отримало назву «Велика відставка». Це позначилося на ІСМ, оскільки у 2021 році рівень кадрового забезпечення у Північній та Південній Америці постійно випереджав Європу та АТР.

Однак цей рух не обмежується Північною та Південною Америкою, тому що у 4 кварталі збільшилися темпи зростання чисельності персоналу в Європі та АТР. Отже, у 2022 році ця проблема, ймовірно, залишиться актуальною, оскільки регіони вирішуватимуть питання, пов'язані з Брекзитом, балансом між роботою та особистим життям та відносинами між працівником та роботодавцем.
 
 


 
«Індекс світового маркетингу: Підсумки 2021 року» - це добірка щомісячних звітів щодо ІСМ, які доступні за підпискою або після реєстрації тут. Повністю звіт можна прочитати тут.

Переклад статті підготувало бюро перекладів та локалізації Workogram.


sostav.ua