7-й курс МАМІ “Customer Experience” в КНЕУ: в чому сила?

Наприкінці червня завершився сьомий освітній проект МАМІ та КНЕУ  “Customer Experience”. Нагадаємо, що викладачами програми стали 13 експертів – це провідні фахівці галузі, топ-менеджери агенцій з багаторічним практичним досвідом. За 24 години було презентовано 12 інтерактивний лекцій та проведено 6 практичних занять. Індивідуальні завдання від компаній BelShostkaUkraine, VodafoneUkraine, ElectroluxUkraine. Із 33 студентів сертифікати МАМІ отримали 26.
 
Наталя Морозова, голова правління МАМІ: «Ми запустили цю програму у 2013 році. За цей час курси МАМІ у різних університетах Києва закінчило близько 450 студентів і це для нас велика перемога. Адже в майбутньому маркетинговий ринок буде розвиватися швидкими темпами лише за умови постійного притоку нових висококваліфікованих кадрів. При цьому їх знання мають бути не суто теоретичними, а мати практичне підґрунтя, що дозволить швидко адаптуватися у реаліях бізнесу».

Практичний курс  “Customer Experience” рік за роком стає більш популярним серед студентів, незважаючи на доступність будь-якої інформації про маркетинг/рекламу/тощо.  Ми звернулися до учасників програми з питаннями, у чому вони бачать цінність програми?
 
Слово студентам: комплексність =  стратегія+ інновації+ практика
 
Ірина Захарчук, яка отримала найвищий бал у проекті, вважає, що  «це можливість комплексно сприйняти новітню маркетингову інформацію від експертів маркетингу різних напрямків. Курс МАМІ/КНЕУ відрізняється від інших доступних джерел своїм практичним спрямуванням, різнобічним поглядом на всі можливі інструменти маркетингу. Ключова перевага програми - це інформація про інноваційні методи маркетингу на сучасному та майбутньому ринках».

З нею згодна ще одна переможниця проекту, Маргарита Хоменко: «Зараз існує багато ресурсів для вивчення саме діджитал-маркетингу. Але зовсім мало ресурсів про стратегію маркетингових сервісів, які б мали комплексний підхід. Курс від МАМІ дає можливість дізнатись про широке коло існуючих тенденцій не лише в діджитал, а й в інших сферах: івент-маркетинг, лояльність споживачів, промо-активності тощо».
 
Думка клієнтів: динаміка, адаптація – виклики нашого часу
 
Катерина Білобловська, керівник відділу маркетингу та реклами компаніі Electroluxв Україні та країнах Кавказу: «В наш динамічний час дуже важливо вміти адаптуватися до швидкості змін, які відбуваються у соціумі та у бізнес середовищі. Це вимагає такої ж швидкої реакції і від брендів. Необхідні нові ідеї, підходи, свіжий погляд на різні аспекти. Мене іноді вражає, наскільки студенти можуть дійсно вигадати щось нове. І я маю надію, що такі курси і участь у них представників бізнесу допоможуть молоді відчути сучасні проблеми і виклики і бути до них певною мірою готовими, коли вони вийдуть на ринок праці».
 
Фідбеки викладачів з агентств маркетингових сервісів: живий діалог з поколінням Z – майбутніми покупцями, клієнтами або колегами.

Лариса Дмитренко, NBD Prospects Group в Україні: «Курс спрямований саме на цифрове покоління Z, до якого шукають підхід багато компаній. Спілкування з тими, за чию увагу конкурує більшість брендів, завжди має цінність. З цікавістю беремо участь в проекті, та маємо надію розвивати формат, в межах якого кожен з учасників зможе не тільки отримати знання від експертів ринку маркетингових послуг України, а й долучитися до процесу проектування активностей, що будуть цікавими представникам нового покоління».
 
Олександр Микитенко, CEO MEX Advertising: «Проект МАМІ – це можливість тримати руку на пульсі у питанні взаємодії з ще молодою, але вже професійною аудиторією, студентами старших курсів економічних спеціальностей КНЕУ. Це дуже цікавий і актуальний досвід».
 
Юлія Голота, CEO Adsapience: «Проект дає можливість об’єднати теорію та практику, тобто допомагає студентам зрозуміти, наскільки сфера навчання відповідає їх очікуванням, яких навичок варто набути додатково та на що звертати увагу при майбутньому виборі спеціалізації. У свою чергу, для практиків галузі проект є майданчиком для діалогу з майбутніми працівниками та замовниками, формуванням їх очікувань та по-суті – інструментом розвитку рівня індустрії».
 
Світлана Гукова, директор агентства TWIGA'GO!: «Можливість надати молоді гідний досвід чи апгрейднути їх знання, безумовно, важлива практика. З року в рік із задоволенням ділимося досвідом, який допоможе майбутнім маркетологам опанувати ефективні та сучасні інструменти маркетингу та стати кращими спеціалістами ринку».
 
Світлана Степаненко, CEO TWIGA Group Ukraine: «Студентам насправді  досить важко буває визначитись із вибором професії, маючи лише теоретичні знання та уяву. Тому важливо поділитися з майбутніми колегами практичними аспектами роботи в рекламі: які спеціалісти працюють в галузі, що їх об’єднує, а що відрізняє кожного із них, з якими задачами вони працюють та які мають перспективи розвитку. Такі секрети, як розпізнати в собі талановитого креативника – людину, вміння якої потрібні вже не лише в рекламі, а в будь-якій сучасній компанії; медіапланера, пристрасть якого – велике охоплення аудиторії або інфлюенсер менеджера – піарника нового покоління та інших, допомагають розширити горизонти свідомого вибору молоді та залучати нові таланти в агентства».

Олександр Дима, заступник декана факультету маркетингу в КНЕУ: «Ми вже багато років співпрацюємо з МАМІ й далі робитимемо круті та корисні проекти. Хочеться відзначити, що результат вимірюється не тільки кількістю лекцій, завдань та сертифікатів, але й успіхами студентів-випускників, що пройшли програму, і вже працюють в індустрії».

Приємно відзначити, що програма є цінною для усіх учасників, і користь проекту для кожної сторони має сенс. Студенти, клієнти, викладачі збагачують свій досвід, відкривають нові перспективи у майбутнє, завдяки курсу чують та відчувають потреби усіх учасників процесу маркетингових комунікацій. Така взаємодія дає нам можливість вдосконалювати програму щорічно, презентуючи актуальні тренди галузі.


 
 
***
Міжнародна Асоціація Маркетингових Ініціатив (МАМІ)www.mami.org.ua — офіційна галузева організація ринку маркетингових сервісів, об’єднує біля50 агентств. Створена 19 травня 2006 року.
Мета Асоціації — сприяти високому розвитку рекламного бізнесу, стимулювати конкуренцію і поліпшити професійний рівень компаній, які використовують маркетингові послуги.
МАМІ здійснює ряд проектів: публікує прогнози розвитку ринку, проводить дослідження, складає рейтинги агентств маркетингових сервісів по креативності та доходам, організовує освітні заходи для початківців і досвідчених фахівців галузі та багато іншого.