ТОП-5 агентств маркетингових сервісів. Рейтинг креативності та майстерності 2017/2018

Рейтинг креативності та майстерності агентств маркетингових сервісів (Rating Creativity&Craft marketing agencies) – одна з найбільш очікуваних подій галузі, яка презентує «яскравість» та інноваційність проектів.

Щоб отримати звання «найкреативніших», треба створити дійсно яскраві кампанії, потім виставити їх для оцінювання професійним журі на міжнародних та локальних фестивалях і конкурсах. Усі отримані агентствами перемоги підсумовуються згідно методики рейтингу, яка запроваджена МАМІ разом з ВРК, і – нарешті! – рекламне суспільство готове вітати лідерів ринку.

Рейтинг креативності та майстерності агентств маркетингових сервісів фестивального сезону 2017/2018

# Agency Ad Black Sea (k=3) ADC*UA (k=1,5) WOW Done Awards
(k=1,5)
 
KIAF
(k=2)
Points
1-2 Havas Engage Ukraine   3 18 8 29
1-2 MEX Advertising     9 20 29
3 Talan Group 6 9 3   18
4-5 FreeBrand     3   3
4-5 SMART Marketing     3   3
 
 
Отже, першу сходинку за рівною кількістю балів посідають одразу два агентства – Havas Engage Ukraine та MEX Advertising.

Havas Engage Ukraine отримав 29 балів завдяки участі у ADC*UA, WOW Done Awards та KIAF з проектом «Jacobs Music Mug».



А MEX Advertising презентував три кампанії: «How many people must die?», «Big Data for Big Changes» та «Listen to Akyns» на WOW Done Awards та KIAF.







Talan Group зібрав 18 балів на фестивалях та конкурсах AD Black Sea, ADC*UA, WOW Done Awards з проектами  «Pay for Peaceful Sleep» та "Meny Becher".   





Участь у міжнародному фестивалі Wow Done Awards принесли бали агентству SMART Marketing кампанія «Try in Safety»,  та  агентству  FreeBrand – проект «LAY’S SMILE».






Аналізуючи проекти ТОП-5 рейтингу креативності та майстерності, зазначимо, що роботи в яких є щось нестандартне та емоційне завжди знайдуть вищу оцінку у журі.  В тренді продовжують бути соціальні ініціативи, бо це вагомий внесок в наше сьогодення та майбутнє.

Лідерів рейтингу Havas Engage Ukraine та MEX Advertising відзначили нагородою від МАМІ, яка сама по собі є справжнім арт-об’єктом. Піраміда, створена талановитою майстринею з кераміки Лізою Портновою,  як символ балансу у майстерності, буде надихати на майбутні досягнення тих, хто вже тримає нагороду в руках, і тих, хто мріє її отримати.

Новий фестивальний сезон розпочався, зазначте дати майбутніх конкурсів та фестивалів у вашому календарі, та  будьте найкреативнішими!
 
***
Міжнародна Асоціація Маркетингових Ініціатив (МАМІ) www.mami.org.ua — офіційна галузева організація ринку маркетингових сервісів, об’єднує біля 50 агентств. Створена 19 травня 2006 року.
Мета Асоціації — сприяти високому розвитку рекламного бізнесу, стимулювати конкуренцію і поліпшити професійний рівень компаній, які використовують маркетингові послуги.
МАМІ здійснює ряд проектів: публікує прогнози розвитку ринку, проводить дослідження, складає рейтинги агентств маркетингових сервісів по креативності та доходам, організовує освітні заходи для початківців і досвідчених фахівців галузі та багато іншого.